Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 09:46

Μεσσηνία: “Το πλεόνασμα να δοθεί σε τρίτεκνους και πολύτεκνους”, ζήτησε ο Χρήστος Κορομηλάς

Μεσσηνία: “Το πλεόνασμα να δοθεί σε τρίτεκνους και πολύτεκνους”, ζήτησε ο Χρήστος Κορομηλάς

 

 

Τα περισσότερα χρήματα από το πλεόνασμα να δοθούν για την προστασία της οικογένειας, των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Αυτό ζήτησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς, σημειώνοντας ότι το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας απειλεί την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό.

Η γ.γ. του συλλόγου Ξανθή Αλατσάκη υπεύθυνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του συλλόγου, ενημέρωσε για τη δράση του Φροντιστηρίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του συλλόγου και ζήτησε τη στήριξή τους.

Στη συνέντευξη στον πολυχώρο “House of Phaos”, ο κ. Κορομηλάς, αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό, παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε 110.000 λιγότερες γεννήσεις στη χώρα μας. Εκτίμησε πως αυτό αποτελεί σοβαρό ζήτημα για την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό και ότι με τη δημογραφική αυτή κατάσταση οι συντάξεις θα πρέπει να δίνονται σε ηλικία 73 χρόνων ή να μειωθούν ακόμα κατά 25%.

Ζήτησε το πλεόνασμα 4,5 δισ. ευρώ να δοθεί για την προστασία της οικογένειας και για κοινωνικά επιδόματα, υποστηρίζοντας ότι “για να φθάσουμε σε αυτό το πλεόνασμα έκοψαν επιδόματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες”, Ενημέρωσε, δε, ότι στη Μεσσηνία έχουμε 10.000 λιγότερες γεννήσεις.

Ακόμα, πληροφόρησε ότι από το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ο Σύλλογος Τριτέκνων μοίρασε 20 τόνους φρούτων σε όλη τη Μεσσηνία, χωριό το χωριό. Κι ευχαρίστησε τους εθελοντές που εργάστηκαν για τη διανομή.

Η κ. Αλατσάκη παρατήρησε ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη. Ενημέρωσε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο του συλλόγου καλύπτει 60 οικογένειες σε ανάγκες σίτισης και ρουχισμού κι επεσήμανε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι καθημερινό καθήκον όλων μας. Πληροφόρησε, επίσης, ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε 20 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, σε ξένες γλώσσες, φιλολογικά και Μαθηματικά. Ανέφερε ότι οι ανάγκες για φροντιστήρια αυξάνονται και διευκρίνισε πως στόχος τους είναι να επεκταθούν και σε μαθητές λυκείου. Η γ.γ. κάλεσε καθηγητές και φοιτητές να προσφέρουν υπηρεσίες και απλούς πολίτες που μπορούν, να ενισχύσουν οικονομικά το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κορομηλάς δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και δήλωσε πως έχει έρθει σε επαφή με ενδιαφερόμενους επικεφαλής συνδυασμών. Παρατήρησε ότι στόχος του είναι να βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη και το νομό, αλλά διευκρίνισε πως, για την ώρα, έχει ασυμβίβαστο λόγω της  εργασίας του.

Γ.Σ.