Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 14:03

Εξόρμηση στον Ταύγετο την Κυριακή ο Ευκλής

Το Λυκούρειο Όρος θα γνωρίσουν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας '' Ο Ευκλής''.

Συγκεκριμένα θα εξορμήσουν στον Ταΰγετο στην Αρτεμισία, θα γνωρίσουν το Λυκούρειο Όρος και και θα ανέβουν στην κορυφή, στον Άγιο Γεώργιο στα 1300 μ. Υψόμετρο για να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: “Ο Αρτεμίσιος Παναγιώτης Μασουρίδης μας προσκάλεσε, να μας γνωρίσει την άγρια ομορφιά του Ταϋγέτου στην περιοχή της Αρτεμισίας, τον ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμισίας, Παναγιώτης Διονυσόπουλος, θα μας περιμένει στην Μονή Μελέ, ώστε να μας καλωσορίσει και να μας ξεναγήσει στην Μονή.

Στην αρχή θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μελέ και κατόπιν θα πάρουμε το μονοπάτι που ανεβαίνουν οι ντόπιοι για να πάνε στον Άγιο Γεώργιο, να προσκυνήσουν την χάρη του, όταν εορτάζει. Η επιστροφή θα ναι από άλλο μονοπάτι κυκλικά του όρους.

Διαδρομή συνολικά, άνοδος και κάθοδος 4:30 ώρες (+/-), όμως η απίστευτη θέα και η κατάκτηση της κορυφής θα μας αποζημιώσει.

Ραντεβού στις 9:00 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) και επιστροφή κατά προσέγγιση 5 ή 6 μ.μ. Μετακίνηση με λεωφορείο.

Κόστος λεωφορείου 6 ευρώ για τα μέλη του Ευκλή και 8 ευρώ για τα μη μέλη (φοιτητικό και παιδικό 5 ευρώ). Κρατήσεις θέσεων με την αγορά του εισιτηρίου.

Αν δεν καταφέρετε, να έρθετε θα επιστρέφονται τα χρήματά σας εκτός από 2 ευρώ, που θα τα κρατά ο Σύλλογος για τις τηλεφωνικές του ανάγκες.

Οδηγός ο Παναγιώτης Μασουρίδης (μέλος του Ευκλή).

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων : Ελένη Οικονομοπούλου (Α΄ Αντιπρόεδρος και Έφορος δημοσίων σχέσεων) στο τηλ. του Συλλόγου 27210 84844 ή 6974252234”.