Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 09:36

Γιορτάστηκε στην Καλαμάτα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)

Γιορτάστηκε στην Καλαμάτα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)

 

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε χθες και στην Καλαμάτα.

Στις 10 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, στην οποία προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Με την ολοκλήρωση της δοξολογίας ο ταγματάρχης του 9ου Συντάγματος Πεζικού Βασίλης Παπαδέας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Στάθηκε στην  πολεμική αρετή και την ανδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας και αναφέρθηκε και στο ευρύτατο φάσμα των κοινωνικών τους δράσεων. Για τη χθεσινή θρησκευτική γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου επεσήμανε πως η Παναγία είναι προστάτιδα και αρωγός του έθνους.

Στη συνέχεια, στο μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης - γ.γ. Συντονισμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτο Φιλιππάκο, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας - διοικητή της 120 ΠΕΑ Χρήστο Πεταλά, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Μεσσηνίας Γεώργιο Τσιάλα, Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας του νομού Ιωάννη Σαμπαζιώτη, των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας Βασίλη Γαζούλη, τον εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ηλία Γυφτέα και τον πρόεδρο του τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Μαδούρο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, ακόμα, ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη κι εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=HbbdePZLzZ8}