Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 09:53

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

 

Κατάληψη στο σχολείο τους πραγματοποιούν από χθες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των Μουσικών Σχολείων.

Σήμερα οι μαθητές έχουν προγραμματίσει πορεία από το σχολείο τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο.

Ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου Αργύρης Καραγγελής και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Πετρόπουλος μας επεσήμαναν ότι τα αιτήματα είναι κυρίως πανελλαδικά και αφορούν το θεσμό και το μέλλον των Μουσικών Σχολείων.

Τα αιτήματα αυτά είναι: Οι διορισμοί καθηγητών μουσικής παιδείας. Η πιστοποίηση των μουσικών σπουδών που δεν υπάρχει. Η επαναφορά των μουσικών διαγωνισμών και η μοριοδότηση για μουσικές σχολές. Τα δωρεάν μουσικά διδακτικά εγχειρίδια. Η δωρεάν επισκευή μουσικών οργάνων. Το νομοσχέδιο που κατατίθεται για ψήφιση στη Βουλή και καταργεί την καλλιτεχνική επιτροπή και το οποίο θεωρείται σαν ένα πρώτο βήμα για την κατάργηση των Μουσικών Σχολείων.

Τα δύο παιδιά μας ενημέρωσαν ότι λόγω της έλλειψης καθηγητών στο σχολείο τους, σε κάποια όργανα δεν κάνουν καθόλου μάθημα. Επίσης, ανέφεραν ότι η κεντρική πορεία μαθητών των Μουσικών Σχολείων από την Αττική και τις γύρω περιοχές θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα, ενώ πορείες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER