Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 18:10

Στους Γαργαλιάνους το Κέντρο Κοινότητας Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Στους Γαργαλιάνους το Κέντρο Κοινότητας Τριφυλίας

Για δύο ημέρες, στις 14 και στις 24 Ιανουαρίου θα δεχθεί ωφελούμενους το Κέντρο Κοινότητας Τριφυλίας, το οποίο λειτουργεί στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων.

Ωφελούμενος του Κέντρου Κοινότητας είναι οποιοσδήποτε πολίτης κατοικεί στο Δήμο Τριφυλίας, και κατά προτεραιότητα: Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Ατομα, οικογένειες και παιδιά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Αστεγοι. Ανεργοι. Μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, Ρομά. ΑμεΑ. Ατομα που χρήζουν οποιασδήποτε ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου και το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το Κέντρο Κοινότητας παρέχει υπηρεσίες που κινούνται σε 3 άξονες:

α) Υποδοχή - Καταγραφή - Ενημέρωση - Εξυπηρέτηση - Υποστήριξη των Πολιτών.

β) Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας, που αναπτύσσονται είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο.

γ) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER