Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 10:34

Ο ΔΕΔΔΗΕ για τον δημοτικό φωτισμό Καλαμάτας

Διευκρινίσεις για το θέμα, που έχει προκύψει με τον δημοτικό φωτισμό και με την αρμοδιότητα των υπηρεσιών για βλάβες σε αυτόν δίνει ο ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας.

Ακολουθεί η επιστολή του διευθυντή περιοχής Καλαμάτας του ΔΕΔΔΗΕ Γιώργου Καράμπελα:

Σχετικά με τα αναγραφόμενα για τις βλάβες του δημοτικού φωτισμού, διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ δήμων και ΔΕΗ τόσο τα φωτιστικά σώματα επί στύλων ΔΕΗ όσο και η φροντίδα του δημοτικού φωτισμού (βλάβες και αντικατάσταση λαμπτήρων) έχει παραχωρηθεί και ανήκει στους δήμους.

2. Ο ΔΕΔΔΗΕ ως αποκλειστικός διαχειριστής του δικτύου της ΔΕΗ Α.Ε. δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά, που τυχόν θα προκληθεί στα φωτιστικά σώματα, από φυσικό φαινόμενο, ζημιές ή από επέμβαση τρίτου.

3. Οσον αφορά τις βλάβες, οι περισσότερες οφείλονται σε προβλήματα των φωτιστικών σωμάτων των οποίων τη συντήρηση, επισκευή και προμήθεια έχουν οι δήμοι, συνεργεία των οποίων πρέπει να εντοπίζουν τις βλάβες αυτές και να τις αποκαθιστούν.

4. Σε περίπτωση όμως αντικειμενικής αδυναμίας του δήμου να αποκαταστήσει συγκεκριμένη βλάβη, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συμβάλλουν στην αποκατάστασή της για την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού φωτισμού”.