Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 10:30

Πανδαιμόνιο στο Ληξιαρχείο για την κοινωφελή εργασία

Γράφτηκε από τον
Πανδαιμόνιο στο Ληξιαρχείο  για την κοινωφελή εργασία

Πανδαιμόνιο επικράτησε χθες στο Ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμάτας, καθώς ξεπέρασαν τους 300 οι δημότες που προσήλθαν για να λάβουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Μιλώντας σχετικά στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι ανάλογη θα είναι η προσέλευση και τις επόμενες ημέρες.

Οπως διευκρίνισε, για τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους -στο πρωτότυπο ή σε φωτοτυπία- α) εκκαθαριστικό της Εφορίας για το 2010 και το 2011 ή λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ, κινητού τηλεφώνου και β) αστυνομική ταυτότητα (φωτοτυπία), ενώ θα κληθούν να συμπληρώσουν επίσης και μία υπεύθυνη δήλωση.

Οπως είναι γνωστό, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να απασχοληθούν για 5 μήνες στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος λήγει το Σάββατο 28 Απριλίου.

Το πρόγραμμα στη Μεσσηνία περιλαμβάνει συνολικά 630 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από τους καταλόγους ανέργων του ΟΑΕΔ. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων είναι: Δήμος Καλαμάτας 200, Δήμος Μεσσήνης 120, Δήμος Τριφυλίας 100, Δήμος Πύλου-Νέστορος 70, Δήμος Οιχαλίας 50, Δήμος Δυτικής Μάνης 25, ΚΕΦΙΑΠ 15, ΚΑΦΚΑ 9, ΔΕΥΑΚ 20, ΓΟΕΒ 11 και Σύνδεσμος Υδρευσης Καλαμάτας - Μεσσήνης 10.

Η διάρκεια εργασίας θα είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ την ημέρα - και πάντως δεν θα ξεπερνά τα 625 ευρώ μηνιαίως, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» (Αριστομένους 91, Καλαμάτα, τηλέφωνο 27210 95620, υπόψη κ. Κ. Κατσιλιέρη), Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. με 6 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. με 4 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» (www.olivetreeroute.gr) και στην ιστοσελίδα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gr).

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER