Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 19:44

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για την πολιτιστική αποψίλωση της πόλης

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για την πολιτιστική αποψίλωση της πόλης

Να κινηθούν μονιασμένες ζητεί από τις διοικήσεις του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ο συνδυασμός για το συμβούλιο της Δ.Κ. Φιλιατρών «Ανυπότακτα Φιλιατρά» και ο εκπρόσωπος του Βασίλης Σπυρόπουλος. 

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του ο συνδυασμός παίρνει θέση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μέσα στην αρνητική συγκυρία αποτέλεσμα της δικής μας αδράνειας και των λανθασμένων μας πολιτικών επιλογών, στο 2019 γίνεται απόπειρα πραγμάτωσης και της πολιτιστικής αποψίλωσης της πόλης. Της πόλης των Φιλιατρών που ήταν και είναι η μόνη που οι πολιτιστικοί της σύλλογοι έχουν ιδιόκτητα κτήρια πολλαπλών χρήσεων».

Αφού γίνεται μια αναδρομή στην ιστορία του ΤΕΘ σημειώνεται: «Σήμερα στο 2019, δυστυχώς προσωπικές φιλοδοξίες ανθρώπων που λειτουργούν μέσα σε μία απόλυτη ατομοκρατία, δηλαδή «η πάρτη μου και τίποτα πάνω από μένα», προσπαθούν να δώσουν άλλο ένα χτύπημα στην πόλη των Φιλιατρών. Στον πολιτιστικό τομέα αυτή τη φορά, ώστε να πάψει να υπάρχει το ΤΕΘ για τα Φιλιατρά». Από την κριτική δεν γλιτώνει ούτε η δημοτική αρχή που την χαρακτηρίζει ως αρωγό της αποψίλωσης και καταλήγει λέγοντας: «Οι συμμετέχοντες στο Δ.Σ. του ΤΕΘ, οι συμμετέχοντες στο Δ.Σ. του “Πυρσού”, λειτουργώντας πέρα από προσωπικές αντιδικίες πρέπει να κινηθούν μονιασμένοι ώστε να παραμείνει το ΤΕΘ ως έχει στον “Πυρσό” και να απαιτήσουν από τη δημοτική αρχή της υποβάθμισης αυτά που ανήκουν στην πόλη».

Κ.Μπ.