Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 19:27

Συγκέντρωση για προβλήματα περιοχής Αποβάθρας στην Κυπαρισσία

Συγκέντρωση για προβλήματα περιοχής Αποβάθρας στην Κυπαρισσία

Η σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή της Αποβάθρας στην Κυπαρισσία συζητήθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων της το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο «Κyparissia Beach», όπου τονίστηκε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Μάλιστα αποφασίστηκε η συγκρότηση προσωρινής διοικούσας επιτροπής των κατοίκων, μέχρι να προχωρήσουν σε σύσταση συλλόγου προκειμένου οργανωμένα να ζητήσουν την επίλυση των προβλημάτων που τους ταλανίζουν επί χρόνια.

Οπως τονίστηκε από τους κατοίκους, τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δρόμων, τα πεζοδρόμια που είναι ανύπαρκτα ή σπασμένα, τα νερά που τρέχουν συνεχώς στους δρόμους, τα λύματα που ξεχειλίζουν από τους αγωγούς ομβρίων και καταλήγουν στο λιμάνι, και το κλείσιμο (σκέπασμα) του ρέματος Χαμέρι που περνά από την περιοχή.

Επισημάνθηκε ότι αν και έχουν απευθυνθεί εδώ και χρόνια στη δημοτική αρχή, έχουν λάβει μόνο υποσχέσεις και δεν έχει γίνει τίποτα.

Τόνισαν ακόμη τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι, που είναι ακριβώς μπροστά στην περιοχή τους, και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει για την αξιοποίηση του.

Τέλος, προχώρησαν στη συγκρότηση προσωρινής διοικούσας επιτροπής που απαρτίζεται από τους Νίκο Κωνσταντόπουλο, Δαμιανό Ροϊλό, Αικατερίνη Τσιγκάνου, Δημήτρη Τσάγκο, Παναγιώτη Τσαρμπόπουλο και Τίνα Λέφα.

Κ.Μπ.