Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 10:13

Το ΠΑΜΕ ματαίωσε το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Το ΠΑΜΕ ματαίωσε το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα

 Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα -που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο συνεδριακό κέντρο του “Ελίτ” από την Παρασκευή μέχρι και χθες Κυριακή- λόγω της αντίδρασης και των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ.

Προχθές και χθες το πρωί, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από το “Ελίτ”, στη Ναυαρίνου, που ήταν αποκλεισμένη κατά διαστήματα από την κυκλοφορία.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, όπως είχαν προειδοποιήσει, δεν επέτρεψαν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε όλες τις άλλες παρατάξεις και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, για τη συμμετοχή αντιπροσώπων που είχαν εκλεγεί, κατά τη γνώμη τους, με νόθες διαδικασίες ή ήταν εργοδότες.

Μεταξύ των ομιλητών του ΠΑΜΕ ήταν οι πρόεδροι του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας, ο οποίος σημείωσε ότι “εμείς οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ, μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Από την πρώτη μέρα ζητήσαμε αυτά που προβλέπονται με βάση το καταστατικό. Να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους νόθους, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών”.

Κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων του ΠΑΜΕ χθες το μεσημέρι από τη Ναυαρίνου, ο πρόεδρος του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών Αλέκος Περράκης υποστήριξε πως “ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο σε όλους τους χώρους δουλειάς”.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος επέκρινε δριμύτατα το ΠΑΜΕ, την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία. Σημείωσε ότι “οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ο,τι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών. Να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER