Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 17:02

Διαδραστική ομιλία για γονείς από το ΚΕΠΕΠΨΥ

Διαδραστική ομιλία για γονείς από το ΚΕΠΕΠΨΥ

Μια διαδραστική ομιλία για γονείς την οποία παρακολούθησαν 200 άτομα σχεδίασε και υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΠΨΥ) σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου.

Η ομιλία δόθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου, στο χώρο του ξενοδοχείου “Elite City Resort” στην Καλαμάτα, με θέμα «Τα συν της ζωής και των σχέσεων: Συνεννόηση, σύνδεση, συνεξέλιξη». Επίσημη καλεσμένη ήταν η Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, οικογενειακή θεραπεύτρια και συγγραφέας. Στην ομιλία συμμετείχε και η Ειρήνη Ρέππα, οικογενειακή θεραπεύτρια, υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικών δράσεων «Γέφυρες παντού».

Στην ομιλία δόθηκε έμφαση μέσα από βιωματικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων στον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι στις μεταξύ τους σχέσεις ως σύντροφοι, ως γονείς και πώς ο τρόπος αυτός μπορεί να επηρεάσει το κλίμα της οικογένειας και ειδικότερα τα παιδιά στην κοινωνική προσαρμογή και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις ως ενήλικες.