Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 09:55

Απόφαση για τη λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την

 

 

Με απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανατίθεται στο Δήμο Καλαμάτας η λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας και για το 2019.

Το υπουργείο θα επιχορηγήσει το δήμο για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Σε σύνολο 31 κατασκηνώσεων ανά τη χώρα, η κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας είναι μία από τις 15 που θα λειτουργήσουν, με πρωτοβουλία και υποστήριξη από το Δήμο Καλαμάτας, καθώς οι υπόλοιπες 16 τελούν σε αναστολή λειτουργίας.

Η κατασκήνωση αναμένεται να υποδεχθεί και φέτος παιδιά από όλη τη Μεσσηνία. Κατασκηνωτικές περίοδοι θα υπάρξουν επίσης για άτομα με αναπηρία καθώς και για άτομα της τρίτης ηλικίας. Οι εγγραφές παιδιών και ηλικιωμένων θα γίνουν μέσω του δήμου μέχρι τις 14 Ιουνίου, και για την έναρξη της σχετικής περιόδου θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Για τα άτομα με αναπηρία, αιτήσεις θα υποβληθούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (τηλ. 210 5236501).
Ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να προβεί σε όλες τις αναγκαίες -λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα- εργασίες συντήρησης των υποδομών της κατασκήνωσης, ενώ θα μεριμνήσει για τη στελέχωσή της με προσωπικό και για την αντικατάσταση υλικών που έχουν φθαρεί.