Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 17:17

Debate και στην Τριφυλία, για να γνωρίζω τι ψηφίζω!

Γράφτηκε από την
Debate και στην Τριφυλία, για να γνωρίζω τι ψηφίζω!

Υστερα από συζητήσεις και αρκετή σκέψη σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και μετά από την τελική κατάρτιση των συνδυασμών, τόσο σαν δημότης Τριφυλίας όσο και σαν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου που δέχεται καθημερινά σωρεία ερωτημάτων και αιτημάτων για τα ζητήματα της πόλης της Κυπαρισσίας, κατέληξα στο συμπέρασμα πως το σοφότερο και το σωστότερο για όλους μας είναι το πλέον αυτονόητο… «να γνωρίζω τι ψηφίζω».

Αυτονόητο μεν, ακατόρθωτο δε μιας και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως μεγαλύτερη βαρύτητα στις μέρες μας δίνεται στο πώς θα πλασάρουμε την υποψηφιότητά μας στα social media, από το να απαντήσουμε σε προβληματισμούς και ερωτηματικά ανθρώπων που ζητάμε με πάθος βέβαια την ψήφο τους.

Δεν σας κρύβω πως όταν διάβασα τα μέχρι τώρα προγράμματα των συνδυασμών που έφτασαν στα χέρια μου απόρησα αν ζω σε άλλο τόπο. Πόσο καλά γνωρίζουν λοιπόν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της περιοχής μας τα προβλήματα του τόπου μας; Είναι εν τέλει έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν και με ποιον ακριβώς τρόπο; Και αν είναι, γιατί θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ρωτάμε για αυτά και από την αρχή δεν δημοσιεύουν τις λύσεις τους στα προγράμματά τους; Ολοι εμείς που θα συνεχίσουμε να ζούμε στην περιοχή που μεγαλώσαμε και αγαπάμε, βλέπω πως εναγωνίως περιμένουμε απαντήσεις που ποτέ τελικά δεν παίρνουμε! Ο τόπος μας δεν χρειάζεται πολλά, χρειάζεται ουσιαστικά, μιας και δόξα τω Θεώ η φυσική ομορφιά της περιοχής μας, μας δίνει σε πολλά προβάδισμα. Δεκαέξι ημέρες ακριβώς πριν τις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου (και αφού και εγώ ο ίδιος έχω αντιμετωπίσει πολλά από τα ζητήματα που μας αφορούν όλους και προσωπικά και μέσω του Εμπορικού Συλλόγου) θέλω να πάρω απαντήσεις για να ξέρω με τι και με ποιον...

Το ζητώ τόσο εγώ όσο και ο κόσμος που συναναστρέφομαι καθημερινά στο μαγαζί μου και στις δραστηριότητές μου. Δεν θα ψηφίσω για τις παροχές, όπως και οι περισσότεροι! Θα ψηφίσω για τις λύσεις! Τι γίνεται για παράδειγμα με το παραλιακό μέτωπο, το λιμάνι, την παλιά πόλη, τους ποδηλατοδρόμους, τις διακοπές του νερού, το κυκλοφοριακό, τον τουρισμό, την ενίσχυση των τοπικών δράσεων και συλλόγων. Ποια η γνώμη τους για τον “Αρχέλων” και την Ελαια, τις εξορύξεις πετρελαίου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, τα σκουπίδια, την τριχοτόμηση της Τριφυλίας και άλλα.

Προτείνω λοιπόν να απαντηθούν ερωτήσεις μέσω τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού ή γραπτού debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων της Τριφυλίας. Οι ερωτήσεις να είναι κοινές και οι απαντήσεις όλων να δημοσιευτούν ακριβώς όπως θα δοθούν αν οι υποψήφιοί μας δεχτούν να γίνει έστω και γραπτώς! Αν θέλουμε να αλλάξουμε οφείλουμε να αλλάξουμε και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε, οφείλουμε να διεκδικούμε και να γνωρίζουμε ποιον θα βάλουμε στο τιμόνι και γιατί! Αναλυτικά, συγκεκριμένα και ουσιαστικά!

 

Δημήτρης Τερζής

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας


NEWSLETTER