Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 04:57

Για να πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα για τα φάρμακα: Ουρές ταλαιπωρίας στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Για να πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα για τα φάρμακα: Ουρές ταλαιπωρίας στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Απίστευτη ταλαιπωρία είναι αναγκασμένοι να υποστούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μεταξύ των οποίων πολλοί ηλικιωμένοι και άρρωστοι, για πάρουν πίσω τα χρήματα που πληρώνουν για τα φάρμακά τους. Περιμένουν με τις ώρες σε ατελείωτες ουρές για να καταθέσουν τη συνταγή του γιατρού και την απόδειξη του φαρμακείου, για να πληρωθούν κάποια στιγμή αργότερα με κατάθεση από το ΙΚΑ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ατελείωτες ουρές με αναμονή ακόμα και 4 ώρες παρατηρούνται αυτές τις ημέρες και στο ΙΚΑ Καλαμάτας. Οπως μας είπαν ασφαλισμένοι, πέρα από την ταλαιπωρία τους, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η ανέχεια, αφού πολλοί δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα φάρμακα στο φαρμακείο.
Από τη μεριά του πάντως ο διευθυντής του ΙΚΑ Γιώργος Σαραντόπουλος ελπίζει άμεσα οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία για να μην ταλαιπωρούνται ούτε οι ασφαλισμένοι, ούτε οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ. Οπως εξηγεί, καθημερινά αυτό το διάστημα εξυπηρετούνται στο ΙΚΑ 300 - 350 ασφαλισμένοι και όσοι καταθέσουν τις συνταγές και τις αποδείξεις μέχρι τις 21 Ιουνίου θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 29 του ίδιου μήνα.
Ο Γιώργος και η Ευσταθία Μανωλοπούλου περίμεναν ήδη αρκετή ώρα και είχαν το 257 νούμερο όταν οι υπάλληλοι εξυπηρετούσαν ασφαλισμένο με το 211 στο κουπόνι του. Ο κ. Γιώργος διαμαρτύρεται πως: "Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι γι΄ αρρωστους ανθρώπους, ούτε για ηλικιωμένους. Δεν είναι δυνατόν να είμαι 85 χρονών και να κάθομαι  εδώ στην ουρά σαν το διακονιάρη!".
Ο Νίφων Μερκούρης περίμενε χθες το πρωί τουλάχιστον 2 ώρες και όπως μας είπε, η κατάσταση αυτή επικρατεί καθημερινά το τελευταίο διάστημα. Χαρακτηριστικά σχολίασε πως: "Δε φτάνει που δε μας δίνουν όλα τα λεφτά, χάνουμε και όλη μας την ημέρα".
Η Κατερίνα Γρηγοροπούλου πρώτη φορά βρέθηκε χθες στην ουρά του ΙΚΑ για να πάρει πίσω χρήματα από φάρμακα. Οι αποδείξεις της αντιστοιχούσαν σε 42 περίπου ευρώ, τα οποία είπε πως αυτό το μήνα έτυχε να τα έχει. Τον επόμενο όμως δεν ξέρει αν θα έχει τα λεφτά για ν' αγοράσει φάρμακα.

Κ.Δ.


NEWSLETTER