Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 09:59

Καλαμάτα: Επαγγελματίες της Παραλίας ζητούν μονοδρόμηση Αύρας και Μεσογείων

 

Το ζήτημα της στάθμευσης στην Αύρας έθεσαν χθες στο δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα επαγγελματίες της οδού Ναυαρίνου και του κατέθεσαν πρόταση μονοδρόμησης τμημάτων των οδών Αύρας και Μεσογείων.

Συγκεκριμένα, σε συνάντησή τους στο νέο Δημαρχείο, κύριο αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η στάθμευση στην οδό Αύρας που απαγορεύεται στην ανατολική της πλευρά (στο τμήμα μεταξύ Κρήτης - Ναυαρίνου) μετά την ανάπλαση και τη δημιουργία σ' αυτήν πεζοδρομίων. Τα πεζοδρόμια φτιάχθηκαν για την ασφάλεια των πεζών και υπήρξε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, για τη διευκόλυνση της κατάστασης, οι επαγγελματίες κατέθεσαν πρόταση μονοδρόμησης τμημάτων των οδών Αύρας και Μεσογείων, η οποία θα εξεταστεί από το δήμο και, συγκεκριμένα, από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών/Τμήμα Κυκλοφοριακού και της Δημοτικής Αστυνομίας. Σχετική απάντηση συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή.

Πέραν αυτού, ο δήμαρχος σημείωσε ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να αναζητήσουν χώρους στάθμευσης και σ' αυτό ο δήμος είναι διατεθειμένος να συμβάλει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Ανέφερε, επίσης, ότι όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να διαθέτουν χώρους στάθμευσης των οχημάτων των πελατών τους.