Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 03:38

Καθίζηση και κατολίσθηση στο δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη

Γράφτηκε από την
Καθίζηση και κατολίσθηση στο δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη

Εγκαταλελειμμένος εξακολουθεί να είναι ο εθνικός δρόμος Καλαμάτας - Σπάρτης.

Παρότι φθάσαμε στον Ιούλιο και η κίνηση στο δρόμο έχει αυξηθεί, δεν έχει γίνει ακόμα καμία παρέμβαση στα επικίνδυνα σημεία με τις καθιζήσεις - κατολισθήσεις και παραμένει η πρόχειρη σήμανση με τους κώνους, που απαγορεύει την κυκλοφορία στο ένα ρεύμα και μειώνει το πλάτος του δρόμου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μετά την Αρτεμισία, στο 26,5 χιλιόμετρο και στο χάνι της Κατσαβίνας, στο 40ό χιλιόμετρο.
Οπως μάθαμε και μας επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, μόλις χθες -φοβερή σύμπτωση- έγινε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα και αποφασίστηκε να γίνει προσωρινή παρέμβαση με άσφαλτο, για να κλείσουν οι τομές, οι ρωγμές και ο δρόμος να έρθει στα ίσα του, για να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα και να μην σκοτωθεί κανένας άνθρωπος.
Παράλληλα, για να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα, αποφασίστηκε να συνταχθεί γεωτεχνική μελέτη, ώστε να καθοριστεί το τι ακριβώς εργασίες πρέπει να γίνουν. Και αυτές οι εργασίες να υλοποιηθούν -αν καταστεί δυνατόν- τη φετινή χρονιά με εργολαβία συντήρηση, κυρίως ασφαλτοστρώσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη για δρόμους σε όλη τη Μεσσηνία.
Ατομα που μετακινούνται καθημερινά στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, μας επεσήμαναν ότι στην πρώτη περίπτωση, στην περιοχή μετά την Αρτεμισία, το πρόβλημα εντοπίζεται σ’ όλη την πλαγιά γι’ αυτό και υπάρχουν καθιζήσεις και σε 2 στροφές παραπάνω, ακριβώς πάνω από το επίμαχο σημείο. Σημείωσαν, επίσης, πως απαιτείται να αποκατασταθεί ο πέτρινος τοίχος που έχει γκρεμιστεί μετά το Νέδοντα και πριν τη διασταύρωση προς Νέδουσα και να διανοιχθεί μια στροφή πριν την "Κούπιτσα".
Γ.Σ.


NEWSLETTER