Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 08:29

Χωρίς επικοινωνία τα Ριζανά στον Ταΰγετο

Χωρίς επικοινωνία τα Ριζανά στον Ταΰγετο

  

Χωρίς επικοινωνία, πλήρως απομονωμένα, είναι τα Ριζανά στον Ταΰγετο. Οι άνθρωποι πρέπει να μετακινηθούν 2,5 χιλιόμετρα για να επικοινωνήσουν και να ενημερώσουν ακόμα και για ένα δυσάρεστο, απρόοπτο και κρίσιμο συμβάν.

Συμπολίτης μας που το καλοκαίρι μένει στα Ριζανά, μας επεσήμανε με απογοήτευση πως «δεν πιάνουν τα κινητά, η περιοχή είναι απομονωμένη τον 21ο αιώνα. Για να ενημερώσει κάποιος για φωτιά, για τραυματισμό ανθρώπου, θα πρέπει να πάει 2,5 χιλιόμετρα δρόμο για να επικοινωνήσει με το κινητό».

Μας είπε ότι «παλιότερα είχε τοποθετηθεί κεραία της Vodafone στο πυροφυλάκιο, μετά την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, αλλά την ξήλωσε το Δασαρχείο γιατί δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες».

Σημείωσε πως «τα Ριζανά είναι μια περιοχή με κίνηση, με ανθρώπους που μένουν το καλοκαίρι, με κτηνοτρόφους, με επισκέπτες - πεζοπόρους», υπενθυμίζοντας ότι «το 2007 η μεγάλη φωτιά έγλειψε τα παράθυρα στα σπίτια μας και δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε».

Τόνισε ότι «πρέπει να τοποθετηθεί μια κεραία που θα εξυπηρετεί ακόμα την Κρύα Βρύση, τα Πηγάδια και ένα σημαντικό τμήμα του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης». Και κάλεσε τη δημοτική αρχή Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να ευαισθητοποιηθούν και να ασχοληθούν με το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι «η έγκριση και η τοποθέτηση κεραίας στην περιοχή είναι κοινωνική παροχή. Πρέπει να μπει μια κεραία, όπως στα Λαδοκάρβελα και στη Νέδουσα».

Γ.Σ.