Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 17:14

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού το τροχαίο με ντελίβερα στην Καλαμάτα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού το τροχαίο με ντελίβερα στην Καλαμάτα

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που έγινε με υπάλληλο ντελίβερι προχθές στην Καλαμάτα και τη νοσηλεία του με κάταγμα στο νοσοκομείο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ότι "η ανάπτυξη στον κλάδο πάει χέρι - χέρι με την εξοντωτική εντατικοποίηση της δουλειάς".

Και προσθέτει ότι "τα ατυχήματα που συμβαίνουν δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα ανθρώπινης απροσεξίας, αλλά έχουν άμεση σχέση με τις συνθήκες εργασίας, οι οποίες εκφράζονται με εργασία με μεροκάματα των 3 ευρώ, ανασφάλιστοι ή με μισά ένσημα, με τη λογική ότι όσο πιο γρήγορα πας και πιο μακριά την παραγγελία τόσο πιο πολλούς πελάτες θα έχει η επιχείρηση, γι’ αυτό οι διανομείς και με ήλιο και βροχή είναι στους δρόμους".

Απαιτούν λοιπόν μεταξύ άλλων: "Να γίνει η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό υποχρεωτική με αυξήσεις στα μεροκάματα. Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση. Ενταξη της ειδικότητας των διανομέων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, στη βάση διατάξεων που προβλέπονται μέχρι σήμερα για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων".