Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 12:03

Εξουδετερώθηκε ανοιχτά της Κορώνης η οβίδα

Γράφτηκε από την

Στ’ ανοιχτά της θάλασσας ρυμουλκήθηκε και εξουδετερώθηκε το βλήμα όλμου το οποίο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα μισά περίπου της προβλήτας του λιμανιού της Κορώνης, στο δρόμο με τα παραλιακά μαγαζιά.


Η ανάσυρση από το βάθος περίπου δύο μέτρων όπου βρέθηκε δίπλα στην προβλήτα έγινε χθες το μεσημέρι, από πυροτεχνουργούς της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό από το Σκαραμαγκά.
Η όλη επιχείρηση κράτησε 3 ώρες. Το Α' Λιμενικό Τμήμα Κορώνης σε συνεργασία με την Αστυνομία άδειασαν τα μαγαζιά και απέκλεισαν τον παρακείμενο χερσαίο χώρο σε ακτίνα 300 μέτρων, ενώ υπήρχε σε ετοιμότητα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και γιατρός. Από τη θάλασσα, το πλωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας φρόντιζε ώστε να μην περάσει κανένα σκάφος μέσα στην αποκλεισμένη ζώνη.
Οταν το βλήμα ανασύρθηκε, οι πυροτεχνουργοί το έδεσαν με ένα μπαλόνι και με ένα μακρύ σκοινί από το πλωτό του Λιμενικού, που το έβγαλε έξω από λιμάνι. Αφού το σκάφος ανοίχτηκε σε ασφαλές σημείο στη θάλασσα, με πυροκροτητή ενεργοποιήθηκαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στο βλήμα προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξή του.
Ν.Κ.

*Φωτό: Χρυσοβαλάντη Λευτάκη