Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 15:01

Διαδήλωση εργαζομένων στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Γράφτηκε από την
Διαδήλωση εργαζομένων στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Διαδήλωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Τουρισμού - Επισιτισμού Ν. Μεσσηνίας.

Οπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, απαιτούν:

«- Να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Καμιά συμμετοχή - καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

- Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα, το δικαίωμα στην οργάνωση μας και την απεργία.

- Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

- Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Καταδικάζουμε τη νέα, 3η κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟικής Τουρκίας, στρατηγικού εταίρου της ΕΕ, στο έδαφος της Συρίας, η οποία αντιμετωπίζει ήδη τις τραγικές συνέπειες του 8χρονου πολέμου, στο πλαίσιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η επέμβαση της Τουρκίας συνδέεται άμεσα με τους σκληρούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στην περιοχή μας για τις πηγές και τους δρόμους της Ενέργειας και του εμπορίου, για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής. Σ' αυτό το εύθραυστο και εύφλεκτο σκηνικό, οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει «ντόμινο», από το οποίο καμιά χώρα και κανένας λαός στην περιοχή δεν πρόκειται να μείνει «άβρεχτος». Κανένας εφησυχασμός!

Την στιγμή που η Κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα παπαγαλάκια του συστήματος, πανηγύριζαν για την "προστασία" που θα παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα με την νέα συμφωνία, την ίδια ώρα η Τουρκία προκλητικά στέλνει γεωτρύπανα στην ΑΟΖ της Κύπρου, εισβάλει στην Συρία με την έγκριση των ΗΠΑ.

Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης και των επιτελείων της περί «ανταλλαγμάτων», από τα οποία έχει τάχα να κερδίσει ο λαός, είναι άθλια και αισχρή. Η μόνη «πληρωμή» για τους «πρωταγωνιστικούς ρόλους» στα αμερικανικά ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια των λαών της περιοχής, για τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο λαός μας μπαίνει κυριολεκτικά στο στόχαστρο κινδύνων για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που προσδοκούν κέρδη απ' αυτήν την εμπλοκή. Το ΝΑΤΟ δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας. Το ΝΑΤΟ προκαλεί πολέμους - προσφυγιά - εξαθλίωση στους λαούς.

Η εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς πάει χέρι - χέρι με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, την προκλητική στήριξη των "επενδυτών", την καταστολή του κινήματος

Με το ένα χέρι υπογράφουν εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα κέρδη, τον έλεγχο των αγορών, της ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντη Νατοϊκή Βάση.

Με το άλλο χέρι νύχτα - μέρα δίνουν γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζουν όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα όλα αυτά τα χρόνια. Με το πολυνομοσχέδιο σκούπα η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να επιφέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, ενώ ταυτόχρονα προωθεί διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος της, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων. Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε μια απέραντη ζώνη φθηνής εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και με τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στο ασφαλιστικό οργανώνοντας νέα επίθεση.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Να τους εμποδίσουμε!

Δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους για τα κέρδη τους και "κρέας" στα πολεμικά κανόνια τους.

 


NEWSLETTER