Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 09:22

Μεσσηνία: Η βία και οι προσβολές την έκαναν συζυγοκτόνο

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Η βία και οι προσβολές την έκαναν συζυγοκτόνο

 

Η βία και οι προσβολές σε όλη τη διάρκεια της κοινής τους ζωής από το σύζυγό της, αλλά και ο κίνδυνος να χαθεί το σπίτι τους από τα χρέη φαίνεται ότι ώθησαν την 68χρονη γυναίκα στη Σκάλα Οιχαλίας, το μεσημέρι της Κυριακής, να χύσει το καυτό νερό πάνω του δολοφονώντας τον.

Η γυναίκα χθες το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Καλαμάτας ώστε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Μετά την απολογία της, εισαγγελέας και ανακριτής την έκριναν προσωρινά κρατούμενη και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αναμένεται διαταγή του δικαστηρίου για να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Η ίδια χθες βρισκόταν σε σύγχυση και όπως δήλωσε και η δικηγόρος της Αγλαΐα Κουμάντου, η γυναίκα είναι πολύ άσχημα ψυχολογικά και της είναι αδύνατον να ανακαλέσει στη μνήμη της το τι έγινε το μεσημέρι της Κυριακής. Κοντά της στέκεται ο γιος της, αλλά και το άλλο της παιδί σύμφωνα με την κ. Κουμάντου στηρίζει τη μητέρα τους, γιατί ξέρουν τι άνθρωπος είναι και πόσο έχει υποφέρει στα 48 χρόνια κοινής ζωής με τον 73χρονο θανόντα.

 

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Η 68χρονη δεν είχε μια εύκολη ζωή και όπως περιέγραψε η δικηγόρος της, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι και η ίδια υπήρξε θύμα σχεδόν 50 χρόνια ενός συντρόφου ο οποίος την χτυπούσε και την μείωνε με προσβλητικά λόγια. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες από το περιβάλλον του χωριού, ο μακαρίτης είχε πάθος με τα χαρτιά και πολλά χρέη. Ενα καφενείο που είχαν το έκλεισαν και αυτό, ενώ λόγος για καβγά στάθηκε ένα κατασχετήριο από την τράπεζα για το σπίτι τους. Μάλιστα, οι δυο τους φέρονται να είχαν καβγαδίσει άγρια πριν γίνει το κακό και η δικηγόρος ανέφερε ότι το θύμα έγινε και πάλι βίαιο και της πέταξε πράγματα. Μετά τον τσακωμό τους, λίγα θυμάται για να πει η 68χρονη γυναίκα, αλλά όταν έχυσε πάνω του το καυτό νερό, αυτός είχε πάει να ξαπλώσει. Χθες, κατά την απολογία της, υποστήριξε ότι ήταν ένας άλλος άνθρωπος, "μια τρελή", όπως μετέφερε η δικηγόρος της ότι είπε η γυναίκα στην ανάκριση. Η κ. Κουμάντου είπε ακόμα ότι η πελάτισσά της ήταν τόσο καταπιεσμένη, που δεν γνώρισε όλη της τη ζωή τίποτε άλλο από δουλειά, σπίτι, παιδιά και βία, σωματική και λεκτική. Μια απλή γυναίκα του χωριού, που όπως είπε η δικηγόρος, δεν είχε κάνει ποτέ μπάνιο στη θάλασσα.

 

ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ πολλά ακούστηκαν στη συνέχεια, όπως ότι... τον σκότωσε με τον πλάστη χτυπώντας τον στο κεφάλι αφού του έριξε το καυτό νερό ή πως ήταν και άλλος στο σπίτι και δεν τον σκότωσε η 68χρονη, αλλά αυτό το τρίτο πρόσωπο. Η "Ε" μίλησε με τον ιατροδικαστή Νίκο Κοτακίδη ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή και ο οποίος ναι μεν διαπίστωσε κακώσεις στο κεφάλι του θύματος από χτυπήματα, αλλά όχι θανατηφόρα. Αντίθετα, τα εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού τα οποία προκάλεσε το καυτό νερό σε ένα μεγάλο μέρος του σώματος του 73χρονου, φαίνεται να οδήγησαν στο θάνατό του, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν. Οσον αφορά το σενάριο για ένα τρίτο πρόσωπο στο σπίτι, μέχρι χθες δεν είχε προκύψει κανένα τέτοιο στοιχείο από τις έρευνες της Αστυνομίας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η γυναίκα φέρεται τυχαία να συνάντησε έναν γείτονα με το αυτοκίνητό του αφού έγινε ό,τι έγινε και κατέβηκε από το σπίτι αλαφιασμένη. Επεσε πάνω στο αυτοκίνητο και σχεδόν μηχανικά ζήτησε να την πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, ενώ στη διαδρομή φέρεται να του είπε "σκότωσα τον άντρα μου".


NEWSLETTER