Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 07:41

Παράσταση διαμαρτυρία κατά του 5G στο δημαρχείο Καλαμάτας

Παράσταση διαμαρτυρία κατά του 5G στο δημαρχείο Καλαμάτας

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά του 5G πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας, στην είσοδο του Δημαρχείου.

Η εκπρόσωπός τους, δικηγόρος Μαρίστα Ορφανού, είπε ότι είναι αντίθετοι στην πιλοτική εφαρμογή του 5G και ενημέρωσε πως θα δώσουν επιστολή στο δήμαρχο, για να απαντήσει σε ερωτήματα και σε συγκεκριμένες αμφιβολίες. Ανέφερε ότι “το 5G δεν είναι επιστημονικά ολοκληρωμένο, είναι πείραμα κι εμείς γινόμαστε αντικείμενο του πειράματος”.

Εκανε λόγο για 3.000 υπογραφές συμπολιτών μας κατά του 5G και για νέα επιστημονικά δεδομένα για τις συνέπειες του 5G στην υγεία.

Κλείνοντας, ζήτησε “αναστολή εγκατάστασης και λειτουργίας της 5G τεχνολογίας”, ενώ είπε πως “μπορεί να γίνει και λύση της σύμβασης που έχει υπογράψει ο δήμος”.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΑΡΗ

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης είπε ότι “είναι δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων για τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Καλαμάτας με τη Wind για την πιλοτική ανάπτυξη του 5G στην Καλαμάτα, χωρίς να υπάρχει τεκμηριωμένη ασφάλεια για την υγεία. Θα επαναφέρουμε το συγκεκριμένο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Τρίτη 29 Οκτωβρίου ώρα 7 μ.μ., στο Ιστορικό Δημαρχείο”.