Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 07:52

Καλαμάτα: Εκδηλώσεις για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας από αύριο στην 120 ΠΕΑ

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εκδηλώσεις για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας από αύριο στην 120 ΠΕΑ

 

Από αύριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Στη Μεσσηνία κέντρο του εορτασμού είναι η 120 ΠΕΑ, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει αεροπορικές επιδείξεις από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”, την Παρασκευή στη 1.10 το μεσημέρι και το Σάββατο στις 4.15 το απόγευμα.

Αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, η Πτέρυγα σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων, στο μνημείο στη Φραγκόλιμνα.

Μεθαύριο Παρασκευή, ανήμερα της γιορτής, στις 12.15 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός με τη δοξολογία στο αεροδρόμιο.

Η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό: Αύριο Πέμπτη, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Και την Παρασκευή, από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τις μέρες του εορτασμού θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16Μ, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ-205.


NEWSLETTER