Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 18:46

Γιορτή ΚΕΘΕΑ στη Σπερχογεία

Γράφτηκε από την
Γιορτή ΚΕΘΕΑ στη Σπερχογεία

Το ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο-Οξυγόνο" λειτουργεί 10 χρόνια στην Καλαμάτα και σήμερα τα μέλη του διοργανώνουν γιορτή στη θεραπευτική κοινότητα στη Σπερχογεία. Μαζί θα γιορτάσουν και την πορεία έως εδώ 7 μελών του προγράμματος, που βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν ολοκληρώσουν το στάδιο επανένταξης και μπουν στη φάση της μεταπαρακολούθησης. Δηλαδή, στην τελευταία φάση που τους κρατάει συνδεδεμένους με το πρόγραμμα πριν αποφοιτήσουν του χρόνου τέτοιο καιρό, εφόσον βέβαια πληρούν τα κριτήρια.

Οπως εξηγεί η υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο” Ιωάννα Τσουράπα, αυτά τα 7 μέλη ολοκλήρωσαν τη φάση θεραπείας μέσα στην κοινότητα, όπως και το στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, και θα περάσει ένας ακόμα χρόνος (η τελική φάση της μεταπαρακολούθησης) με αραιές συναντήσεις, για τη σταθεροποίηση και ένταξή τους στις σημερινές συνθήκες ζωής τους. Ηδη έχουν δουλειά ή σταθερή απασχόληση, ζουν στον δικό τους χώρο και φυσικά απέχουν από ουσίες και παραβατικές συμπεριφορές.

Τώρα στην κοινότητα της Σπερχογείας φιλοξενούνται 22 άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στην κύρια φάση της θεραπείας. Παράλληλα, στο στάδιο της επανένταξης και στη φάση της μεταπαρακολούθησης βρίσκονται 29 άτομα, από τους οποίους οι 7 που ολοκληρώνουν το στάδιο κοινωνικής επανένταξης θα διεκδικήσουν του χρόνου την αποφοίτησή τους.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για όποιον επιθυμεί να ζητήσει βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο”, η διεύθυνση είναι Κολοκοτρώνη 1, 24100 Καλαμάτα, τα τηλέφωνα 27210 87356 και 27210 89482, και το email: info@kethea-kyttaro.gr.

Στο ΚΕΘΕΑ μπορούν να απευθύνονται και μέλη της οικογένειας ενός ατόμου που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες, για συμβουλευτική υποστήριξη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER