Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 22:56

Ανοιχτή διαμαρτυρία του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων Πυροσβεστικού Σώματος Αρκαδίας και Αργολίδας

 Βάση του Ν.3938/2011στο Πυροσβεστικό Σώμα έχουν προσληφθεί 4000 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.

Επίσης άλλοι 1800 συνάδελφοι Συμβασιούχοι αντί για 8μηνες που λέει το Π.Δ του 2007 τους έφτασαν φέτος στους 4μιση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ σκέπτεται για του χρόνου να τους πετάξει στο δρόμο, όλους αυτούς που δεκαετίες τώρα έδιναν και την ζωή τους στις πυρκαγιές. . ΖΗΤΑΜΕ:

  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ ΣΤΟ Π.Σ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ.

  • Να μας δοθούν δεδουλευμένα που μας χρωστούν από το 2010. (20 χιλιάδες ευρώ χρωστούν στους συναδέλφους που εργάζονται στην Π.Υ Τρίπολης) Έχουμε προσφύγει στην δικαιοσύνη και ακόμα περιμένουμε.

  • Να μην υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα εργαζόμενοι 2 και 3 ταχυτήτων, να ενταχθούμε στο ειδικό μισθολόγιο, και να ενσωματωθούμε στις βάρδιες του μόνιμου προσωπικού να μην μας βάζουν πλαφόν ωρών, νυχτερινών, αργιών , υπερωριών και εκτός έδρας, σε αντίθεση με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό που δεν υπάρχει τέτοιου είδους πλαφόν .

  • Να υπολογιστεί η προϋπηρεσία στην μισθοδοσία των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών που φέτος δεν υπολογίστηκε .

  • Για τους 1800 περίπου συμβασιούχους πυροσβέστες που έμειναν εκτός ρύθμισης θα υπογραφεί τουλάχιστον νέα 5ετία όπως το2003 και το 2008. Και οι επιλαχόντες του διαγωνισμού ΠΠΥ(900 περίπου από τους 1800)να απορροφηθούν σε βάθος 3ετίας, όπως αναφέρει ο Ν. 3938/2011.

  • Να μην μας κοπεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας .

  • Να μας χορηγηθούν τα προβλεπόμενα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (δουλεύουμε εδώ και ένα χρόνο τώρα με μία στολή εργασίας).

  • Να μην υπάρχουν μεταθέσεις στους ΠΠΥ των 600 ευρώ.

 

 

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ