Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 09:04

Καθημερινή δοκιμασία η διάσχιση δρόμων με αναπηρικό καρότσι στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Καθημερινή δοκιμασία η διάσχιση δρόμων με αναπηρικό καρότσι στην Καλαμάτα

 

Παγκόσμια Ημέρα για τα Ατομα με Αναπηρία χθες, και μια μητέρα σε γειτονιά της Καλαμάτας μοιράστηκε με την “Ε” την καθημερινή αγωνία της να σπρώχνει το αναπηρικό καρότσι του γιου της σε έναν δρόμο με καταφαγωμένη άσφαλτο.

Η μητέρα και ο γιος της ο Γιώργος μένουν στην οδό Ρήγα Φεραίου, ανατολικά της Ακρίτα. Για να μην μένει ο Γιώργος κλεισμένος και απομονωμένος στο σπίτι, η μητέρα καλείται να σπρώξει το αναπηρικό του αμαξίδιο στην καταφαγωμένη άσφαλτο για περίπου 100-120 μέτρα, αφού το ίδιο πρόβλημα έχει και η Βασ. Αμαλίας, που είναι η κάθετος την οποία παίρνουν για να βγουν στην Ακρίτα. Αλλά και μέχρι να φτάσουν στη ράμπα έξω από την πολυκατοικία, μεσολαβεί ένα κομμάτι με χώμα, πολλαπλασιάζοντας τη δυσκολία για το αμαξίδιο, αφού γίνεται λάσπη όταν βρέχει.

Βέβαια προεκλογικά, είπε η μητέρα αλλά το επιβεβαίωσε και γείτονας, αιρετό στέλεχος της προηγούμενης και της σημερινής δημοτικής αρχής Καλαμάτας υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει την άσφαλτο, για να έχει εύκολη πρόσβαση το αναπηρικό καρότσι του Γιώργου, αλλά τίποτα... Το πρόβλημα παραμένει τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια περιμένοντας κάποιον υπεύθυνο να δώσει λύση. 


NEWSLETTER