Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 08:31

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν με λαμπρότητα τον πολιούχο τους (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Με λαμπρότητα οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν και τίμησαν χθες τον πολιούχο τους Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα. Προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Φωτίου Ζαχαρόπουλου -καθώς ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος απουσίαζε- τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά κηρύγματος. Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Στην κεντρική πλατεία τελέστηκε δέηση, ενώ μετά το πέρας της λιτανείας ακολούθησε μικρή δεξίωση του δήμου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Αναφερόμενος στην εορταστική μέρα ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε: «Με την επιβαλλόμενη λαμπρότητα εορτάσαμε την μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είναι πολιούχος της όμορφης πόλης των Γαργαλιάνων. Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ σε όλους τους πολίτες των Γαργαλιάνων και σε όλους τους επισκέπτες χρόνια πολλά και ο Αγιος Διονύσιος να είναι αρωγός μας, ώστε με ελπίδα και αισιοδοξία να ατενίσουμε το μέλλον. Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι ξεκίνησε το πανηγύρι των Γαργαλιάνων. Προσπαθήσαμε, επιδιώξαμε και πετύχαμε ώστε το πανηγύρι να δημιουργηθεί με πλήρη νομιμότητα και να εξελίσσεται με πλήρη ευταξία, όπως κάναμε και για τα άλλα πανηγύρια του δήμου μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος σημείωσε: «Γιορτάζουμε και τιμούμε τον πολιούχο Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, πολιούχο της πόλης των Γαργαλιάνων. Εύχομαι σε όλους, στους κατοίκους των Γαργαλιάνων, στους κατοίκους του Δήμου Τριφυλίας και στους επισκέπτες, χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και ό,τι καλύτερο. Ο πολιούχος άγιος να βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση σαν χώρα και ο καθένας ξεχωριστά».

Να σημειώσουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθυντής του γραφείου του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πέτρος Μπαλαούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Πύλου-Νέστορος Γιώργος Μπαχούμας, ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τάκης Κατσίβελας, ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Λάνος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής.

 

Κ.Μπ.