Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 08:26

Καλαμάτα: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

Ένα νεογέννητο μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο απορριμμάτων σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη.

Συνελήφθη η 24χρονη μητέρα του νεογέννητου αγοριού

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 7.30 π.μ. γυναίκα που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της άκουσε το κλάμα ενός μωρού που προερχόταν από το σημείο.

Αμεσα αντιλήφθηκε πως πρόκειται για βρέφος που είχε εγκαταλειφθεί, καλώντας την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Το βρέφος, που είναι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Μαρτυρίες από το σημείο αναφέρουν, ότι το μωρό βρέθηκε μέσα σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων σε χάρτινη σακούλα από παιδικά είδη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σήμερα και ώρα 7:50 π.μ. προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας ένα νεογέννητο αγοράκι ηλικίας μεταξύ 5-10 ημερών σε καλή γενική κατάσταση με ίκτερο χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου.

Για το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει πως διενεργούνται έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές μετά την ανεύρεση σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα βρέφους σε βυθιζόμενο κάδο απορριμμάτων. Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.