Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 12:23

Μεσσηνία: “Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τις αποτρόπαιες πράξεις στο νεκροταφείο” ζητά ο πρόεδρος στο Πλατύ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: “Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τις αποτρόπαιες πράξεις στο νεκροταφείο” ζητά ο πρόεδρος στο Πλατύ

Την άμεση παρέμβαση και στήριξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης, ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τις αποτρόπαιες πράξεις στο νεκροταφείο του χωριού στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος καλεί τον υπουργό να είναι σύμμαχος στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος, που μαστίζει την περιοχή και δεν είναι άλλο από την εγκληματικότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, στο δήμαρχο Καλαμάτας και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος σημειώνει:

“Κύριε υπουργέ, με την παρούσα επιστολή βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας καταγράψω και να σας κάνω γνωστές τις αποτρόπαιες πράξεις μεγάλης φρικαλεότητας αγνώστων που έγιναν στο κοιμητήριο της Κοινότητας Πλατέος του Δήμου Καλαμάτας. Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου.

Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο. Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν.

Ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πλατέος, ζητώ την άμεση στήριξή σας, έτσι ώστε αρχικά να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαμάτας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας μεταφέρω πως το μικρό μας χωριό απέχει μόλις λίγα λεπτά από την πόλη της Καλαμάτας, αλλά παρ’ όλα αυτά σε συνδυασμό και με άλλα γειτονικά χωριά έχουν καταντήσει εγκληματικά κέντρα, μιας και γινόμαστε μάρτυρες ομάδων Ρομά, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κινούνται απειλητικά. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι ένα φαινόμενο που πλέον έγινε συνήθεια. Η εμπορία ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο ξεχειλίζουν κάθε ανθρώπινη υπομονή.

Γνωρίζοντας το μεγάλο έργο που έχει καταγραφεί από την ημέρα ανάληψης της θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θεωρώ ότι η επιστολή μου θα σας αγγίξει αρχικά ως άνθρωπο και κατ’ επέκταση από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και θα σας βρει σύμμαχο στο χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει τον τόπο μας και δεν είναι άλλο από την εγκληματικότητα.

Εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος
Ο πρόεδρος
Σπυρίδων Μαρούλης”


NEWSLETTER