Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 07:40

Επιστολή διαμαρτυρίας: Αγανάκτηση για την παραβατικότητα στον πρώην Δήμο Αρφαρών

Γράφτηκε από την
Επιστολή διαμαρτυρίας: Αγανάκτηση για την παραβατικότητα στον πρώην Δήμο Αρφαρών

Φωτο: pennylovesgreece

 

Μετά από επαναλαμβανόμενα κρούσματα με παραβιάσεις σπιτιών, αυτοκινήτων, εκκλησιών και περιουσιών στους πρώην Δήμους Αρφαρών και Αριος, καθώς είμαι κι εγώ ένας παθών για 3 συνεχόμενες φορές, με μηνύσεις στην Αστυνομία και προσωπικές παρεμβάσεις στον δήμαρχο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας:

1) Βλέπω μια αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια από την Αστυνομία. Γιατί είναι αδιανόητο να μην μπορούν να συλλάβουν μια μικρή ομάδα παραβατών που καταστρέφει περιουσίες, οι οποίες έχουν γίνει με ιδρώτα και νομιμότητα. Δεν γίνεται οι παραβάτες να συλλαμβάνονται και μετά να μένουν ελεύθεροι.

2) Δεν γίνεται η δημοτική αρχή να αδιαφορεί. Δεν είναι το πρώτο μέλημά τους να κόβουν πίτες και να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

3) Δεν γίνεται οι βουλευτές να αδιαφορούν και να μην ξέρουν τι ψηφίζουν και πού δίνουν τα επιδόματα και πώς τα δίνουν.

4) Η νυν περιφερειακή αρχή και τέως δημοτική αρχή έχει ένα μερίδιο ευθύνης για τη διόγκωση του προβλήματος, γιατί είναι ανύπαρκτη.

5) Οι τοπικοί πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων γιατί σιωπούν; Ξέρω ότι δεν αδιαφορούν.

6) Οι πρόεδροι των συλλόγων, μορφωτικών, αθλητικών, χορευτικών, γιατί δεν αρθρώνουν λόγο διαμαρτυρίας;

Μπορεί να ενοχλήσω κάποιους μ’ αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας. Ας είμαι εγώ η αρχή που θα συστρατευτούν όλοι οι συμπολίτες μου μαζί με τους φορείς των κοινοτήτων, για μια μεγάλη διαμαρτυρία που να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Διαφορετικά, με λύπη θα το πω, ο κόσμος είναι τόσο αγανακτισμένος και απροστάτευτος που σκέφτεται να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Δεν σας ενοχλώ για τα κουνουπίδια και τα μπρόκολα που μου έκοψαν από το κτήμα μου. Σας ενοχλώ για σημαντικά πράγματα.

Στη ζωή μου έμαθα να εκτιμώ και να σέβομαι όλους και όλα. Ομως, η αδιαφορία και η κυνικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι ασκούν ή νομίζουν πως ασκούν εξουσία, γιατί δεν βιώνουν αυτά που ζούμε καθημερινά στην ύπαιθρο, με έφερε σε αδιέξοδο σκέψεων και λύσεων κι έγραψα αυτά τα λίγα.

Την επόμενη φορά θα είμαι πιο καυστικός.

Υπάρχει και μια δεύτερη επιστολή που θα σταλεί στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής, που είναι πιο συγκεκριμένη, αναλυτική και με υπογραφές συμπολιτών μας.

 

Με εκτίμηση,

Νικήτας Μπούρας

μόνιμος κάτοικος Αρφαρών