Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 16:38

Εκοψε πίτα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Την πίτα του έκοψε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, στο εντευκτήριό του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Ξηρογιάννης στην ομιλία του διαπίστωσε ότι η η δεκαετία που πέρασε χαρακτηρίστηκε “από στοχοποίηση της Δικαιοσύνης και ταλαντεύσεις ως προς την έννοια της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας”.

Οι δικηγόροι -σημείωσε- “κλήθηκαν άδικα να σηκώσουν το οικονομικό βάρος με υπέρμετρη υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ και επιβολή εισφορών”. Πρόσθεσε ακόμη ότι τη νέα δεκαετία προσβλέπουν “στην εμπέδωση του κράτους δικαίου και της Δικαιοσύνης και στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνει ο κλάδος μας, καθώς και στην ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών που εξυπηρετούνται στην περιφέρειά μας και στην συμπλήρωση των λειτουργικών κενών”.

Την πίτα του Δικηγορικού Συλλόγου ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ εκτός από τους δικηγόρους-μέλη, το "παρών" έδωσαν επίσης αιρετοί, δικαστικοί και υπάλληλοι των Δικαστηρίων.

Μεταξύ των δικαστικών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, που απηύθυνε και χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.