Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 07:44

Αρχισε να... σκορπίζει το κτήριο Αλειφέρη


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΕΣ



Νομικά σκέφτεται να κινηθεί ο Δήμος Καλαμάτας κατά του υπουργείου Οικονομικών, για το κτήριο Αλειφέρη στον πεζόδρομο της Αριστομένους, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και εγκυμονεί κινδύνους για τον κόσμο.
Με αφορμή την πτώσης κομματιών από το κτήριο κατά την προχθεσινή μπόρα, και με δεδομένο τον κίνδυνο να τραυματιστούν περαστικοί, ο οποίος οδήγησε στον αποκλεισμό του πεζόδρομου μπροστά από το κτήριο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι θα συζητήσει με τους δικηγόρους του δήμου για νομικές ενέργειες κατά του υπουργείου που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου Αλειφέρη.
Ο κ. Νίκας επέκρινε την αθέτηση των υποσχέσεων - «5 υπουργοί μου είπαν "τελείωσε, το παίρνει ο δήμος". Και το είχαν πει και στον προηγούμενο δήμαρχο». Ενημέρωσε ότι ερευνά αν το κτήριο αυτό είναι μεταξύ 3.200 ακινήτων που έχουν δοθεί ως εγγύηση στους δανειστές από κράτος και σημείωσε: «Προέχει η ασφάλεια των πολιτών. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τον βασικό πεζόδρομο της πόλης επειδή το θέλει το υπουργείο Οικονομικών, επειδή δεν είναι ικανοί να προχωρήσουν με ταχύτητα κάποιες ενέργειες. Να είμαστε υπεύθυνοι για την ακεραιότητα των πολιτών. Με ποιο δικαίωμα να πάει η Τεχνική Υπηρεσία να κάνει καθαίρεση; Αφού δεν υπάρχει κράτος να πάει να το κάνει».
Γ.Σ.