Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 12:21

Θλίψη για το θάνατο της Γεωργίας Πετροπούλου - Ήταν ιδρύτρια της «Τυροκομικής Μεσσήνης»

Γράφτηκε από την
Θλίψη για το θάνατο της Γεωργίας Πετροπούλου - Ήταν ιδρύτρια της «Τυροκομικής Μεσσήνης»

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Γεωργίας Πετροπούλου τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 98 ετών.

Η κηδεία της εκλιπούσας, η οποία ήταν ιδρύτρια της «Τυροκομικής Μεσσήνης», θα γίνει σήμερα στις 3 μ.μ. στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στη Μεσσήνη.

Σύμφωνα με την οικογένεια της Γεωργίας Πετροπούλου, θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της Γεώργιο Πετρόπουλο, στο Νεκροταφείο του Μαυρομματίου Παμίσου του δήμου Μεσσήνης, με τον οποίο μοιράστηκαν 53 χρόνια κοινής ζωής, μέχρι το θάνατό του, το 1999.

Αντί για στέφανα, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου» για την μέριμνα και την φροντίδα παιδιών (Εθνική Τράπεζα : GR 620110 1000 0000 100296 10242).

Γεωργία Πετροπούλου

Γεννήθηκε στο χωριό Στέρνα του δήμου Μεσσήνης το 1922. Εκεί ξεκίνησε να μαθαίνει, σε μικρή ηλικία στο παραδοσιακό παντοπωλείο του πατέρα της, την ενασχόληση με το εμπόριο καθώς και την παρασκευή χωριάτικου τυριού για τις ανάγκες της οικογένειάς της. Το 1946 παντρεύτηκε με τον Γεώργιο Πετρόπουλο με καταγωγή το χωριό Μαυρομμάτι Παμίσου του δήμου Μεσσήνης, εγκαταστάθηκαν στο προσφυγικό συνοικισμό της Μεσσήνης «Παλιά Βρύση» και απέκτησαν τρία παιδιά. Εκεί για τις ανάγκες διαβίωσής τους δημιούργησαν ένα μικρό παραδοσιακό παντοπωλείο. Το 1950 η Γεωργία και ο Γεώργιος Πετρόπουλος ξεκίνησαν να τυροκομούν για να καλύψουν τις ανάγκες του παραδοσιακού τους παντοπωλείου. Το χωριάτικο τυρί που προσέφεραν ήταν βασισμένο στην εμπειρία της Γεωργίας Πετροπούλου που γνώριζε καλά την τέχνη της τυροκομικής. Με τα χρόνια το τυρί άρεσε στον κόσμο και η ζήτηση αυξανόταν ακόμα και για χονδρική, με αποτέλεσμα το μικρό ως τότε τυροκομείο το 1965 να μεταφερθεί στην θέση «Παναγίτσα» στο Μαυρομμάτι Παμίσου στην Μεσσήνη, λίγα μέτρα πιο δίπλα από την σημερινή σύγχρονη μονάδα.


NEWSLETTER