Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 16:00

Καλαμάτα: Εκπαιδευτική συνάντηση γονέων για τη διατροφή

Καλαμάτα: Εκπαιδευτική συνάντηση γονέων για τη διατροφή

«Διατροφή και Διατροφικές Συνήθειες. Η συναισθηματική πείνα» ήταν το θέμα της εκπαιδευτικής συνάντησης γονέων που διοργάνωσε την Τετάρτη ο βρεφονηπιακός σταθμός “Ευγενία Βασ. Ασημάκου”.

Σε μια εποχή υπερκατανάλωσης και αμέτρητων διατροφικών κινδύνων, η εκδήλωση έγινε με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και κατ’ επέκταση την προαγωγή της υγείας (ψυχικής και σωματικής).

Τους γονείς καλωσόρισε η κοινωνική ανθρωπολόγος - παιδαγωγός Σταματίνα Σουμή, η οποία εστίασε στην αναγκαιότητα υιοθέτησης ορθών διατροφικών συνηθειών από τα πρώτα κιόλας χρόνια ζωής του παιδιού, γεγονός που θα ενισχύσει τις διά βίου διατροφικές συνήθειες.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και συνεργάτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης των Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ – Αθήνα) Καλλιόπη Κωστέα, με εξειδίκευση στη διατροφή και στη θεραπεία των διατροφικών διαταραχών, η οποία τόνισε τον σπουδαίο και βασικό ρόλο της διατροφής τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία, αφού αυτά που τρώμε δεν επηρεάζουν μόνο τη σωματική υγεία, αλλά και τη συναισθηματική μας κατάσταση - ενημερώνοντας παράλληλα και για τη «συναισθηματική πείνα».

Η κ. Κωστέα έδωσε έμφαση σε υγιείς διατροφικές συνήθειες, τονίζοντας ότι η ευαισθητοποίηση θα πρέπει να αρχίζει από την παιδική ηλικία και να περιλαμβάνει εκπαίδευση σε συγκεκριμένο τρόπο ζωής, διατροφής και άσκησης, έτσι ώστε να προλαμβάνονται κάθε λογής διαταραχές.