Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 08:27

Λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την ψώρα στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Λήφθηκαν όλα τα μέτρα για την ψώρα στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

 

 

Με την “E” επικοινώνησε ο διευθυντής του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας Τάσος Ζόμπολας, προκειμένου να διευκρινίσει ότι ενέργειες για να μην μεταδοθεί στα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος ψώρα από δύο μαθητές έγιναν και από το ίδιο το σχολείο εκτός από το Δήμο Καλαμάτας

Ετσι, η μία από τις δύο απολυμάνσεις και συγκεκριμένα αυτή που έγινε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ήταν ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο διευθυντής λοιπόν διευκρίνισε ότι ο δήμος έδρασε συμπληρωματικά κι ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση από το ίδιο το σχολείο, που μόλις διαπίστωσε την επανεμφάνιση ψώρας, πήγε τους δύο μαθητές για να εξεταστούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αρχικά για να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για υποτροπή (τόσο η εξέταση από τη δερματολόγο όσο και οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι υποτροπίασαν), αλλά και για να επαναλάβουν τη θεραπεία τους μένοντας μακριά από τη σχολική τάξη και τα υπόλοιπα παιδιά. Επειτα, ενημερώθηκε από το σχολείο η αρμόδια επιτροπή του δήμου και ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο διευθυντής ξεκαθάρισε επίσης ότι φρόντισαν ώστε να ενημερώσουν τους γονείς στο τμήμα όπου φοιτούν τα δύο παιδιά, καλώντας τη νομίατρο. Ετσι, σε συνάντηση με τους γονείς, η νομίατρος και μια επισκέπτρια υγείας από τη Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας και στέλεχος του Τμήματος Πρόνοιας του δήμου, ανέλαβαν να τους πληροφορήσουν σχετικά με το τι είναι η ψώρα, πώς μεταδίδεται και με τι τρόπους αντιμετωπίζεται, αλλά και να απαντήσουν σε απορίες των γονιών.


NEWSLETTER