Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 22:31

Χρυσό μετάλλιο σε Κυπαρίσσιο σεφ

Γράφτηκε από τον

 

Το χρυσό μετάλλιο απέσπασε ο Κυπαρίσσιος σεφ Γιώργος Λυδιώτης με τον Αθηναίο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο στον διαγωνισμό 1st Mediterranean Chef’s Competition, στην κατηγορία “Mediterranean Pastry Chef of the year”.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών και απόφοιτος της σχολής “Le Monde, ο Λυδιώτης κατάφερε μαζί με τον Παπαδόπουλο να φτάσει στην κορυφή σε ένα διαγωνισμό με πολλές συμμετοχές και σκληρό ανταγωνισμό.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο και αφορούσε σε επαγγελματίες chef-μάγειρες και pastry chef. Ενας διαγωνισμός που ένωσε τις χώρες της Μεσογείου, αναδεικνύοντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας μέσα από τους καλύτερους εκπροσώπους της. Διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη Mact Media Group και τελεί υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Worldchefs.

Οι Λυδιώτης – Παπαδόπουλος κατάφεραν να αποσπάσουν το χρυσό μετάλλιο δημιουργώντας μια τούρτα και 3 εστιατορικά γλυκά. Οπως μας επισήμανε ο Γιώργος Λυδιώτης, θα ακολουθήσει τον τομέα της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.

Κ.Μπ.