Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 18:12

Οδηγίες της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας στα μέλη της για τον κορονοϊό

Γράφτηκε από την
Οδηγίες της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας στα μέλη της για τον κορονοϊό

 

 

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας καλεί τα μέλη της να λάβουν υπόψη τους τις παρακάτω οδηγίες και να θωρακίσουν τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας ενάντια στον κορονοϊό με πρακτικές virus–resistant.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες της Ενωσης Ξενοδόχων προς τα μέλη της περιλαμβάνουν τα εξής:

“• Εάν είστε μεγάλη μονάδα, δηλαδή ένα ξενοδοχείο και όχι ένα απλό κατάλυμα / διαμέρισμα, καθώς ένα ξενοδοχείο έχει κάμποσα άτομα προσωπικό, να έχετε προμηθευτεί μάσκες, ίσως και γάντια, για όλο το προσωπικό, έτσι ώστε ο επισκέπτης να νιώθει ότι δεν μπορεί να κολλήσει κάτι ενδεχομένως από το προσωπικό της μονάδας. Παραλλήλως να έχετε καδράκια που να αναφέρουν ότι η χρήση στις μάσκες του προσωπικού δεν σημαίνει ότι είναι ασθενείς και γίνεται για την καλύτερη προληπτική ασφάλεια των επισκεπτών.

• Να έχετε στους κοινόχρηστους χώρους, στη reception, απολυμαντικό τζελ καθαρισμού χεριών (όπως αυτό που έχουν τα νοσοκομεία), στα τραπεζάκια χαρτομάντιλα μιας χρήσεως με απολυμαντικό υγρό, μπολάκια με καραμέλες τύπου φαρμακευτικές π.χ. με μέντα και ευκάλυπτο, έτσι ώστε οι διερχόμενοι από το ξενοδοχείο να έχουν την ευκαιρία να απολυμάνουν τα χέρια τους, μέσω των οποίων εγκαθίστανται οι μεταδιδόμενοι από τον αέρα ιοί, όπως και ο κορονοϊός, στον ανθρώπινο οργανισμό.

• Να έχετε καδράκια σε πολλούς χώρους, στα δωμάτια, στις κοινόχρηστες τουαλέτες, στην τραπεζαρία, που να υπενθυμίζουν στους επισκέπτες να πλένουν με σαπούνι τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν το ειδικό απολυμαντικό τζελ (εάν έχετε τοποθετήσει τέτοιο στη μονάδα σας). Οσο και εάν είναι αυτονόητο, η υπενθύμιση θα αυξήσει τη συχνότητα απολύμανσης των χεριών και αναπόφευκτα θα μειώσει τις πιθανότητες του να διαδοθούν ιοί στον χώρο σας.

• Θα πρέπει να υιοθετήσετε μια ανώτερη της συνηθισμένης καλής καθαριότητας των κοινών χώρων, ιδίως αυτών που μπορεί να πιάνουν οι επισκέπτες, όπως τραπεζάκια, βραχίονες καναπέδων, καρέκλες, πόμολα, χερούλια / χειρολαβές θυρών, βρύσες, κουπαστές σκάλας, κομβία ασανσέρ, πληκτρολόγια και ακουστικά τηλεφώνων, πληκτρολόγια Η/Υ κ.ά. Κάντε μια βόλτα στο ξενοδοχείο σας: Δείτε τι ακουμπούν οι επισκέπτες αλλά και οι εργαζόμενοι. Κάντε τη βόλτα και δεύτερη φορά, διότι στη δεύτερη φορά θα δείτε κάποια που δεν είδατε στην πρώτη και κάντε την και τρίτη. Φτιάξτε μια λίστα αυτών και δώστε έμφαση στην καθαριότητα και συχνή, συστηματική απολύμανσή τους. Ολοι αυτοί οι ιοί είναι γενικά βραχύβιοι και επομένως, εάν η καθαριότητα είναι όπως αναφέραμε πιο δυνατή και σχολαστικότερη, προφανώς ακόμα και εάν ο κορονοϊός ή κάποιος άλλος ιός όπως γρίπης, βρεθεί στους κοινόχρηστους χώρους σας, εσείς με αυτήν την πρακτική που αναφέραμε, είναι πολύ πιθανό να τον εξουδετερώσετε, πριν αυτός προλάβει να μεταφερθεί.

• Στα δωμάτια μπορείτε ενδεικτικά να έχετε: κάποιο απολυμαντικό για τη στοματική κοιλότητα και οισοφάγο όπως Hexalen, με το οποίο κάνεις γαργάρες και δεν χρειάζεται συνταγογράφηση, μπολάκια με φαρμακευτικού τύπου καραμέλες π.χ. με μέντα και ευκάλυπτο (πωλούν πολλά σούπερ μάρκετ και δεν είναι ακριβές), οινοπνευματική λοσιόν κ.ά.

• Στο μενού που θα παρέχετε να βάλετε άφθονα φρούτα όπως μήλα (γνωστό πως ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα / an apple per day keeps doctor away) και πορτοκάλια που περιέχουν πολύ βιταμίνη C και κιτρικό οξύ, λεμόνι σε φυσική μορφή, φυσικούς χυμούς, μηλόξιδο, σκόρδο που στη φυσική του μορφή (ωμό) έχει πολύ ισχυρή αντιική δράση, ρίγανη παρομοίως κ.ά. Μάλλον θα πρέπει μαζί με τον μάγειρα / σεφ του ξενοδοχείου σας, να στήσετε ένα virus-resistant μενού, καθώς πολλά από τα παραπάνω μπορεί οι επισκέπτες να μην τα τρώνε “σκέτα” αλλά ενταγμένα π.χ. σε μια σαλάτα τρώγονται άνετα και πολύ ευχάριστα. Επίσης διάφοροι ιοί, μεταξύ των οποίων και ο κορονοϊός, μπορεί να μεταδοθεί με τη βρώση κρεάτων, αυγών, γι’ αυτό επιβάλλεται καλό μαγείρεμά τους, ορθό ψήσιμο. Διαφημίστε / προβάλλετε το healthy και virus-resistant / anti-virus μενού σας, έτσι ώστε να “κερδίσετε” κάποιους επισκέπτες σας που διαφορετικά θα έτρωγαν έξω -άρα θα είχατε διαφυγόντα κέρδη. Και μην υποτιμάτε καθόλου την καλή διατροφή, διότι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό ξεκινά από αυτήν, είναι η βάση του –το είχε πει και ο Ιπποκράτης ότι η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας. Η καλή διατροφή θα δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας στους επισκέπτες σας, απέναντι στους ιούς. Εάν παρέχετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, κάντε virus-resistant το μενού όλης της ημέρας, αλλιώς όποιο παρέχετε.

• Στο ξενοδοχείο να έχετε για παν ενδεχόμενο θερμόμετρο για να μπορείτε να εντοπίσετε το δυνατόν ταχύτερα επίφοβες περιπτώσεις (που θα ανεβάσουν πυρετό και θα υπάρχει μια κάποια πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό). Ισως είναι καλό να συνεργάζεστε με έναν ή περισσότερους ιατρούς, που να βρίσκονται κοντά στη μονάδα σας και να μπορούν ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο, εάν χρειαστεί σε επίφοβες περιπτώσεις να έρθουν και να ελέγξουν αμέσως αυτές και να δώσουν σχετικές οδηγίες.

• Εάν το ξενοδοχείο σας είναι μεγάλο, πάρτε ένα δωμάτιό σας και διαμορφώστε το, ενδεχομένως με τη σχετική καθοδήγηση ενός ιατρού, σε δωμάτιο καραντίνας για την περίπτωση που παρουσιαστεί κάποια επίφοβη περίπτωση, για άμεση προληπτική δράση –ούτως ή άλλως αργότερα και εφόσον συμβαίνει κάτι, θα αναλάβουν αναγκαστικά οι ιατροί και ο ασθενής θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο”.


NEWSLETTER