Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 09:37

Στο δρόμο με μέτρα ασφαλείας τα ταξί στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

 

Παρά την απειλή του κορονοϊού, οι επαγγελματίες των ταξί είναι στο δρόμο για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Οφείλουν, όμως, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας Παναγιώτης Παπαδόπουλος, να τηρούν τις οδηγίες και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής για την προστασία των ίδιων και των πελατών, για να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι οδηγοί ταξί πρέπει: Να φορούν μάσκα και γάντια. Να έχουν αντισηπτικό στο αυτοκίνητό τους και να βάζουν στους πελάτες. Να έχουν, ακόμα, υγρά μαντηλάκια καθαρισμού και οινόπνευμα. Να καθαρίζουν με οινόπνευμα τα χερούλια στις πόρτες. Να κάνουν καθαρισμό και απολύμανση στο αυτοκίνητό τους κάθε μέρα, στο τέλος της εργασίας τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν πέσει “θύματα” του κορονοϊού, καθώς “λόγω του ότι ο κόσμος παραμένει στο σπίτι του και δεν μετακινείται, ο τζίρος μας έχει πέσει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να βγάζουμε μόλις 7 με 8 ευρώ την ημέρα”.

“Αδυνατούμε να πληρώσουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές και τις φορολογικές μας υποχρεώσεις”, παρατήρησε ο πρόεδρος και σημείωσε πως “η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τους επαγγελματίες των ταξί. Για την ώρα προέχει, πάνω απ’ όλα είναι η υγεία, γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”.

Γ.Σ.