Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 18:42

Ενίσχυση δημόσιων δομών υγείας ζητεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που “μας αφήνει άοπλους στον πόλεμο”, καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα του κορονοϊού και των επιπτώσεών του.

Και ζητεί την ενίσχυση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Νομού Μεσσηνίας.

“Χαρακτηριστικά στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης δεν υπάρχει ούτε μία χειρουργική μάσκα, δεν έχουν σταλεί ούτε τα στοιχειώδη είδη υγιεινής του χώρου, όπως χλωρίνη”, αναφέρει ο σύλλογος και παρατηρεί: “Η έλλειψη μέτρων προστασίας εκθέτει σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους υπόλοιπους ασθενείς που προσέρχονται για άλλους λόγους στα κέντρα υγείας. Ο αυξανόμενος αριθμός υγειονομικών που μπαίνουν σε καραντίνα στο νομό μας, αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση σε αυτή την κατάσταση αποφάσισε να προσθέσει και τις μετακινήσεις γιατρών από τα κέντρα υγείας στο Γ.Ν. Καλαμάτας, αποδυναμώνοντάς τα και άλλο. Είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η ενίσχυση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Νομού Μεσσηνίας. Ωστε να αποσυμφορηθούν τα Γ.Ν. Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, να εξασφαλιστεί η περίθαλψη των χιλιάδων ασθενών με ήπια συμπτώματα που δεν θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και των χρoνίως πασχόντων που πρέπει να παρακολουθείται η υγεία τους. Οχι μόνο να μην μετατεθεί κανείς γιατρός από τα κέντρα υγείας, αλλά να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για την πλήρη λειτουργία τους, όπως και για το Γ.Ν. Καλαμάτας που τα κενά του υπήρχαν πολύ πριν την επιδημία”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης διεκδικεί, μεταξύ άλλων, με βάση την κατάσταση στη χώρα: “Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στην ύπαιθρο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών. Να υπάρχει αποζημίωση και κάλυψη χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που οφείλονται σε επιπτώσεις ή στα αναγκαία μέτρα για προφύλαξη από τον κορονοϊό”.