Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 19:46

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: “Επικίνδυνη βόμβα η διεύρυνση ωραρίου των σούπερ μάρκετ”

Γράφτηκε από την
Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: “Επικίνδυνη βόμβα η διεύρυνση ωραρίου των σούπερ μάρκετ”

“Το νέο μέτρο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ αποτελεί επικίνδυνη βόμβα για την υγεία των εργαζομένων του κλάδου”, επισημαίνει ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Και καλεί την κυβέρνηση “να μην προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου διεύρυνσης ωραρίου των σούπερ μάρκετ, με κριτήριο ακριβώς την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας”. Ζητεί, επίσης, από την κυβέρνηση “να προχωρήσει σε τροποποίηση της οδηγίας εισόδου, σε αύξηση των απαιτούμενων τετραγωνικών ανά πελάτη”.

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει πως “οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες των σούπερ μάρκετ από την πρώτη στιγμή της κρίσης λόγω της πανδημίας έχουν υπερβεί τον εαυτό τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κοινού. Ηδη εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς και υποβάλλονται σε μία άνευ προηγουμένου κόπωση, αφενός λόγω της αύξησης των ροών του κοινού και αφετέρου λόγω της μείωσης του διαθέσιμου προσωπικού, καθώς αρκετοί δικαιούνται ειδικές άδειες, ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή ασθενούν”. Εκτιμά, μάλιστα, ότι “η διεύρυνση ωραρίου και ιδιαίτερα η απαράδεκτη επιπλέον μέρα της Κυριακής, που καλούνται να επωμιστούν είναι άνευ λογικής, με δεδομένο ότι, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, τα αποθέματα προϊόντων επαρκούν και τα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν”.


NEWSLETTER