Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 14:28

Ειδικά μέτρα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γράφτηκε από την
Ειδικά μέτρα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Μετά την ανακοίνωση απαγόρευσης της μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει για τις υπηρεσίες που παρέχει, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη λήψη και την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Με γνώμονα λοιπόν την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της προστασίας και της ασφάλειας όλων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απευθύνεται σε κάθε πολίτη, σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, σε κάθε άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και παρέχει:

 

Γραμμή SOS 1056 (χαρακτηρισμένη ως Γραμμή Εκτακτης Ανάγκης και διασυνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Εκτακτης Ανάγκης 112).

Καλείτε δωρεάν τη Γραμμή SOS 1056, όλο το 24ωρο, καθημερινά, για:

- Συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη.

- Αναφορές ανώνυμες ή επώνυμες για κακοποίηση παιδιών. Ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια.

- Παροχή κατευθύνσεων για κάθε θέμα και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες.

- Τηλεφωνική σύνδεση με γιατρούς για προβλήματα υγείας παιδιών.

- Περιστατικά εξαφάνισης παιδιών και εφήβων (0 έως 18 ετών) και ενηλίκων (18 έως 60 ετών).

- Ατομική συμβουλευτική μέσω Skype από ψυχολόγους.

- Αμεσα διαθέσιμο Chat Application, με το οποίο θα μπορούν παιδιά να επικοινωνούν με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Γραμμής. Το Chat App υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΕΤΕ.

 

Υποστήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας

- Διακομιδές πανελλαδικά νεογνών και παιδιών με τις κινητές ιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας του οργανισμού (ασθενοφόρα).

- Κάλυψη ιατρικών αναγκών παιδιών.

- Ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά.

- Τηλεφωνική σύνδεση με γιατρούς.

 

Υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης

- Ενίσχυση με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τα 13 Κέντρα Στήριξης πανελλαδικά (Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κέρκυρα, Κόρινθος, Λάρισα, Λέσβος, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Χαλκίδα, Χανιά).

 

Κάλυψη έκτακτων μετακινήσεων με οχήματα άμεσης επέμβασης του οργανισμού

- Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα και απαιτείται η άμεση μετακίνησή σας, καλέστε στη Γραμμή SOS 1056.

 

Ενημέρωση/Επικοινωνία

- Ενημερωτικά άρθρα από το επιστημονικό προσωπικό του οργανισμού (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) αναρτώνται στο www.hamogelo.gr και στα social media του οργανισμού.

- Στα social media του οργανισμού γίνονται δεκτές οι απορίες, οι προβληματισμοί γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, παιδιών κ.λπ. Απαντήσεις δίνονται από το επιστημονικό προσωπικό του οργανισμού.

- Ειδικές διαδικτυακές εκπομπές «Ρώτα το Χαμόγελο» με θεματικές, που αφορούν στη διαχείριση όλων των θεμάτων που απασχολούν ενήλικες και παιδιά σε σχέση με τον κορονοϊό. Στις εκπομπές θα συμμετέχουν και θα απαντούν στις ερωτήσεις των θεατών γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

 

Εκπαίδευση

- Αμεσα διαθέσιμη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα YouLearn για την υλοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως ενισχυτικής διδασκαλίας με την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών. Τη δράση ευγενικά υποστηρίζει η CISCO. Επιπρόσθετα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαχείριση της μεγάλης αυτής κρίσης, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και με το υπουργείο Υγείας και έχει θέσει στη διάθεσή του τις εξειδικευμένες κινητές μονάδες του.

 


NEWSLETTER