Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 16:27

Προσλήψεις στην υγεία ζητεί το σωματείο εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Προσλήψεις στην υγεία ζητεί το σωματείο εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Αμεσα 2.000 προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών, καθώς και να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, για τη στήριξη των υγειονομικών και όλων των πολιτών από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ο πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε:
“Οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό δεν λένε ψέματα. Λένε την αλήθεια και τα αιτήματά τους είναι αιτήματα όλου του λαού.
Απαιτούμε: 1) Αμεσα προσλήψεις. Οι 2.000 προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις 30.000 ελλείψεις που υπάρχουν σε κανονικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες πανδημίας. 2) Να ανοίξουν όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Εδώ και τώρα να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. 3) Μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, αλλά και από τον ιό που λέγεται επίθεση της εργοδοσίας. 4) Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και να μη στοιβάζονται οι εργαζόμενοι σαν τις σαρδέλες. Ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα στις βιοτεχνίες μεταποίησης και συσκευασίας. 5) Το έκτακτο επίδομα να γενικευτεί για όλους τους εργαζόμενους. Είναι χιλιάδες αυτοί που δεν το δικαιούνται (π.χ. ωρομίσθιοι κ.λπ.). 6) Να ανακληθούν και οι 115.000 απολύσεις που έγιναν από 1 μέχρι 20 Μάρτη και το επίδομα ανεργίας να δοθεί σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 7) Να σταματήσουν οι πληρωμές σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο κ.λπ. από τα λαϊκά νοικοκυριά. Εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις της ΠΝΠ. Να μη διανοηθούν να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση με πρόσχημα τον κορονοϊό”.


Ακόμα, παρατήρησε πως “10 χρόνια ο λαός πλήρωσε αρκετά, φορτώθηκε 3 μνημόνια. Να μην πληρώσει άλλα. Στέλνουμε μήνυμα παντού ότι δε μένουμε με κλειστό το στόμα, σπάμε την κυβερνητική προπαγάνδα, πάμε κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας. Στέλνουμε μήνυμα στους αγωνιζόμενους Iταλούς, που στις 25 Μάρτη έκαναν απεργία ζητώντας μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς. Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, όλες τις οργανώσεις, από κοινού να παλέψουμε για όλα τα παραπάνω αιτήματα, να εντείνουν τη δράση τους, να γίνουν αποκούμπι των εργαζομένων αυτές τις δύσκολες ώρες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για τις 7 Απρίλη, που θα είναι πανελλαδική μέρα δράσης για τα ζητήματα της υγείας”.
Τέλος, επεσήμανε ότι “το σωματείο, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε είναι μόνος και χρειάζεται βοήθεια”.


NEWSLETTER