Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 10:48

6 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε σπίτια τους

Γράφτηκε από την
6 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε σπίτια τους

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Εξι χιλιόμετρα περπάτησαν προχθές το μεσημέρι μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Μελιγαλά, όπως κατήγγειλαν χθες στην "Ε" ένας εκ των γονέων και ο διευθυντής του Γυμνασίου Γιώργος Ρερές. 

Το λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, το οποίο έκανε το συνηθισμένο του δρομολόγιο, στο δρόμο προς Βαλύρα έπαθε βλάβη. Παρότι όπως μας είπε ο γονέας έγινε τηλεφώνημα ώστε να έρθει άλλο όχημα να πάρει τα παιδιά, άλλο λεωφορείο δεν ήρθε και τελικά περίπου 47 μαθητές ξεκίνησαν από τη διασταύρωση της Σκάλας για τα σπίτια τους με τα πόδια, περπατώντας ασυνόδευτα σε ένα στενό αγροτικό δρόμο.

Το γεγονός έκανε τους γονείς να ανησυχήσουν, γιατί οι περισσότεροι εργάζονταν και δε μπορούσαν να πάνε να τα πάρουν με τα αυτοκίνητά τους. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η διεύθυνση του σχολείου, προσθέτοντας ότι από την αρχή της χρονιάς, τα προβλήματα με τη μεταφορά ήταν πάρα πολλά (π.χ. καθυστερήσεις δρομολογίων, μικρά οχήματα στα οποία οι μαθητές στέκονταν όρθιοι). Για το προχθεσινό περιστατικό, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απάντηση από το ΚΤΕΛ, ενώ χθες ο κ. Ρερές θα ετοίμαζε έγγραφο προς την υπεύθυνη της επιτροπής παιδείας του δήμου, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER