Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 23:11

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία στο Κ.Υ. Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία στο Κ.Υ. Καλαμάτας (βίντεο)

 

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων της Μεσσηνίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, για πανελλαδική κινητοποίηση στα ζητήματα της υγείας.

“Αναρτήσαμε πανό στις εισόδους της πόλης και στις 11 το πρωί μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση, έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να σωπάσουμε, δυναμώνοντας την φωνή  πού διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία.

Παρατηρούν πως “με αυτόν τον τρόπο δίνουμε εμείς το δικό μας χειροκρότημα σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, που δίνει τη μάχη του για την προστασία της υγείας του λαού, με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας και χωρίς όπλα προστασίας, όπως οι ίδιοι δηλώνουν και δεν λένε ψέματα”.

Σε δήλωσή του, στη συγκέντρωση έξω από το Κ.Υ. Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε ότι “οι γιατροί είναι στην πρώτη γραμμή, δίνουν τη μάχη για τη ζωή μας χωρίς όπλα. Μαζί με τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό ζητάμε επίταξη ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτών γιατρών, αύξηση ΜΕΘ. Αυτό που θα σώσει την υγεία και τη ζωή μας είναι το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι γιατροί δε θέλουν χειροκρότημα από τα μπαλκόνια, θέλουν στήριξη. Είναι οι ήρωες της εποχής μας”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Θανάσης Αθανασόπουλος δήλωσε ότι “στηρίζουμε, είμαστε αλληλέγγυοι στους γιατρούς” και ζήτησε “εδώ και τώρα μέτρα ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό και τους άλλους χώρους δουλειάς”.

Στην ανακοίνωση τα σωματεία αναφέρουν ότι διεκδικούν: “Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.

Στη συγκέντρωση μετείχαν εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ κι Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, των Συνδικάτων Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, Επισιτισμού - τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων κι Εργαζομένων στο αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς και του Συλλόγου Υπαλλήλων στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τη στήριξή του στην κινητοποίηση - πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Καλαμάτας - μέλος της ΟΓΕ.


NEWSLETTER