Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 21:02

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Καλαμάτας

 

Να διατεθούν σχολικά γεύματα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, προτείνει η Οργάνωση Μελών Δυτικής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καλεί το δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ρομά της περιοχής, όπως είναι η κατεπείγουσα υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜ Δυτικής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας λόγω του κορονοϊού είναι πρωτόγνωρη και δύσκολη. Για μερικούς όμως από τους συμπολίτες μας είναι ακόμα δυσκολότερη, γιατί έχουν χάσει όλους τους απαραίτητους πόρους, ώστε να μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Στη συνοικία μας υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, που επιδεινώθηκε λόγω της νέας κατάστασης. Για το σκοπό αυτό, τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, προτείνουμε να διατεθούν σχολικά γεύματα σε τέτοιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, ρομά και ιδίως παιδιά ρομά, υπερήλικες, ΑμΕΑ με ελάχιστους πόρους κ.ά). Αυτό είναι σημαντικό ακόμα και για την επιβίωση και των ίδιων των επιχειρήσεων που παράγουν τα σχολικά γεύματα.

Τα γεύματα αυτά μπορούν να συνεχίσουν να παράγονται και να διατίθενται στους δήμους για τις προνοιακές τους δομές και τις κοινωνικές τους υπηρεσίες που σήμερα δίνουν τη μάχη για τη στήριξη των δημοτών.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε πως η κατάσταση στον καταυλισμό των ρομά στην Αγία Τριάδα είναι εκρηκτική, χωρίς τις αναγκαίες υποδομές και με μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αρκετούς καταυλισμούς σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό και απαιτείται η άμεση επανασύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ρομά και η κατεπείγουσα υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής στους καταυλισμούς και συνεπακόλουθα στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας.

Καλούμε τον Δήμο Καλαμάτας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας”.


NEWSLETTER