Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 19:01

Εξοπλισμό ζητούν οι γονείς του 2ου Δημοτικού Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Εξοπλισμό ζητούν οι γονείς του 2ου Δημοτικού Κυπαρισσίας

 

«Να εξασφαλιστεί για όλους ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην πληρώσουμε τα “σπασμένα” της πανδημίας εμείς και τα παιδιά μας» απαιτεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.

Απευθύνει παράλληλα κάλεσμα και στους άλλους Συλλόγους Γονέων της περιοχής να συνυπογράψουν το ψήφισμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, με τις διεκδικήσεις τους - τονίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας εφάρμοσε την τακτική «στρίβειν διά του αρραβώνος σε ό,τι αφορά των ηλεκτρονικό εξοπλισμό των μαθητών για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως».

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

«Αρχικώς το υπουργείο Παιδείας απέστειλε ως εξαιρετικά επείγουσα την υπ’ αριθμ. Φ.478.6/74/43904/Α2 από 7/4/2020 εγκύκλιο, σε όλα τα σχολεία, σχετικά με την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς ή και μαθητές, ώστε να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αλλά και να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους, αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης), είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού και ζητώντας από τους Διευθυντές των Σχολείων να αποστείλουν σχετικά αιτήματα έως την Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 12.00.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, σήμερα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε την υπ’ αριθμ. Φ.478.6/75 /44420/Α2 από 9/4/2020 διευκρινιστική της ανωτέρω εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία αναιρεί όλα τα ανωτέρω και συγκεκριμένα αναφέρει: “… η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η καταγραφή των αναγκών για εξοπλισμό, δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κακώς συνδέθηκε με αυτή!”.

Αλήθεια τι άλλαξε μέσα σε δύο μόνο ημέρες; Ποια στατιστικά ήρθαν στην επιφάνεια μετά από δύο ημέρες, ώστε να καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά;

Προφανώς, το υπουργείο, βλέποντας τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, για εξοπλισμό φορητών συσκευών και για τη συμμετοχή τους στην σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία, χρησιμοποίησε την τακτική, «στρίβειν δια του αρραβώνος!»

Αλλά δυστυχώς, εν μέσω πανδημίας το είδαμε κι αυτό!

Κοροϊδία, ταλαιπωρία και αναστάτωση, τελικά για το τίποτα!

Ο Σύλλογός μας κατόπιν τηλεδιάσκεψης και ομόφωνης Απόφασης, υπερψήφισε το κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο απαιτούμε από την κυβέρνηση:

α) Να εξασφαλίσει, με ενιαίο τρόπο, την αξιοποίηση των διάφορων εργαλείων εξ αποστάσεως διδασκαλίας. β) Να εξασφαλίσει τώρα  όλα τα αναγκαία μέσα σε κάθε μαθητή: δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet - δωρεάν tablet. γ) Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι. δ) Να μειωθεί και να ανακοινωθεί άμεσα η ύλη της φετινής Γ’ Λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. ε) Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. στ) Να γίνεται η προαγωγή των μαθητών μας με τους βαθμούς τριμήνων/τετραμήνων. ζ) Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και γρήγορη πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Δικτύου και στην eclass. η) Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για πλήρη αποζημίωση όλων των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσό σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε. θ) Τα σχολεία που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα χορήγησης σχολικών γευμάτων να συνεχίσουν να δίνουν τα γεύματα αυτά σε οικονομικά αδύναμους μαθητές και τις οικογένειές τους με ευθύνη των Δήμων και συνολικά του κρατικού μηχανισμού. ι) Να εξασφαλισθεί πως όταν ανοίξουν τα σχολεία θα πληρούν συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης σε όλα τα σχολεία. Αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος ώστε να υπάρχει καθαριότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων της περιοχής μας, αλλά και τα μέλη τους ξεχωριστά, να υπερψηφίσουν το ανωτέρω κάλεσμα της Α.Σ.Γ.Μ.Ε., (το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα: https://gr.petitions.net/259991), προκειμένου να εξασφαλιστεί για όλους ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να μην πληρώσουμε τα “σπασμένα” της πανδημίας, εμείς και τα παιδιά μας!».


NEWSLETTER