Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 17:39

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη Μεσσήνη

Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα πραγματοποίησε χθες Μεγάλη Τετάρτη αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, έξω από σούπερ μάρκετ στην πόλη.

Παράλληλα, εξέφρασε και την αλληλεγγύη της στους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας, στην πανελλαδική μέρα δράσης που είχαν αποφασίσει.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος παρατηρεί ότι “από τη μία οι τιμές των προϊόντων μας είναι εξευτελιστικές και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο αυξημένο κόστος παραγωγής και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές μας. Από την άλλη ο καταναλωτής ακριβοπληρώνει σε πολλαπλάσια τιμή το δικό μας προϊόν. Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έκανε πατατοπαραγωγός της Μεσσήνης ότι οι εισαγωγές δεν σταμάτησαν λεπτό, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η τιμή πώλησης του παραγωγού είναι 0,35 ευρώ το κιλό, ενώ στο σούπερ μάρκετ πουλιέται πάνω από 0,96 ευρώ το κιλό. Αντίστοιχα κτηνοτρόφος από τον Μελιγαλά κατήγγειλε ότι πουλάνε τα αρνοκάτσικα κάτω από 2 ευρώ το κιλό, δηλαδή κάτω και από το κόστος παραγωγής, ενώ είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος να τους μείνουν απούλητα. Την ίδια στιγμή στα σούπερ μάρκετ πουλιέται το κρέας σε ποσαπλάσια τιμή. Αντίστοιχα ίδια κατάσταση υπάρχει και για τους παραγωγούς πρώιμων νωπών προϊόντων, π.χ. ντομάτα, αγγούρι”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και με τη χθεσινή διαμαρτυρία του απαιτεί άμεσα μέτρα για τη στήριξη αγροτών – κτηνοτρόφων.


NEWSLETTER