Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 20:41

Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Καταγγέλλουν το διευθυντή της ΔΕΥΑΚ γιατί άνοιξε τα ταμεία

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει “την αυθαιρεσία του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, που εν μέσω διακοπής νερού, με το έτσι θέλω και με άσκηση τρομοκρατίας, υποχρέωσε τους εργαζόμενους στις εισπράξεις λογαριασμών να ανοίξουν τα ταμεία, χωρίς προηγούμενα να έχουν ολοκληρωθεί τα μέτρα προστασίας για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων”.


Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “η πράξη του αυτή είναι καταχρηστική και προφανώς έγινε στη λογική της ανταποδοτικότητας, πρώτα το χρήμα και μετά η υγεία”. Το σωματείο προειδοποιεί “τη δημοτική αρχή και τη διεύθυνση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες. Τους καλούμε επίσης να βγάλουν από το μυαλό τους σκέψεις μόνιμης εφαρμογής των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που ήρθαν για να μείνουν”.
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σήμερα στις συσκέψεις, συζητήσεις που θα γίνουν σε κάθε χώρο δουλειάς, με θέμα: “Μένουμε δυνατοί! Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Προετοιμαζόμαστε για την Πρωτομαγιά”.
Το πρόγραμμα συζητήσεων ανά ΔΕΥΑ (σε ανοικτούς χώρους λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται) που με ομόφωνη απόφαση έχει προγραμματίσει το σωματείο, είναι:
ΔΕΥΑ Καλαμάτας: 7-8 το πρωί στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, 8-9 στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, 9-10 στον Βιολογικό.
ΔΕΥΑ Πύλου: 10-11 το πρωί στον Βιολογικό της Πύλου, παρουσία του συνόλου των εργαζομένων.
ΔΕΥΑ Τριφυλίας: 1.30 μεσημέρι στη ΔΕΥΑΤ.
ΔΕΥΑ Μεσσήνης: 1 το μεσημέρι στη Μεσσήνη.