Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 19:52

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τιμά την Πρωτομαγιά

Γράφτηκε από την
Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τιμά την Πρωτομαγιά


Την Πρωτομαγιά θα τιμήσει και φέτος το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Πρωτομαγιά 2020. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός. Το σωματείο μας, μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε ότι η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα τιμήσουμε και φέτος τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του ‘36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης στη χώρα μας, αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων.
Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις. Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης. Αμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας. Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια”.


NEWSLETTER