Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 08:40

Συνάντηση για μέτρα προστασίας στο Λύκειο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Τα  μέτρα που έχουν ληφθεί από το σχολείο για την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας με το διευθυντή του σχολείου Ευάγγελο Αντωνόπουλο.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνόπουλος ενημέρωσε ότι η καθαριότητα και η απολύμανση όλων των χώρων του Λυκείου έγινε με μεγάλη σχολαστικότητα από τρεις καθαρίστριες, μία του Λυκείου και δύο που διατέθηκαν από την Α/θμια Εκπαίδευση. Επεσήμανε ότι στη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου θα βρίσκονται οι καθαρίστριες στο σχολικό χώρο έτσι ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τόνισε    ότι σε όλες τις αίθουσες, στις τουαλέτες, στο γραφείο του διευθυντή, στα γραφεία των καθηγητών, υπάρχουν αντισηπτικά και πράσινο σαπούνι στις τουαλέτες, πράγμα που διαπίστωσαν και τα μέλη του συλλόγου με την αυτοψία σε αυτούς τους χώρους.

Επεσήμανε ότι ακολουθώντας τις εγκυκλίους/οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, τα τμήματα όλων των τάξεων έχουν χωριστεί σε υποτμήματα, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.
Οσον αφορά την ενημέρωση των μαθητών και των γονέων σχετικά με το πρόγραμμα και την παρουσία των παιδιών στο σχολείο, αυτή γινόταν και θα γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς το ΓΕΛ Κυπαρισσίας, πρωτοπορώντας, είχε υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και πριν γίνει αναγκαιότητα λόγω της πανδημίας.

Η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του κάθε γονέα.

Τέλος, ο διευθυντής ανέφερε ότι τα χρήματα από την αναβληθείσα εκδρομή της Β' Λυκείου στη Λάρισα, λόγω Covid-19, επιστράφηκαν στο ακέραιο από το ταξιδιωτικό γραφείο Christianoupolis Travel στον διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του τα κατέθεσε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί τον διευθυντή Ευάγγελο Αντωνόπουλο για την ενδελεχή ενημέρωση στα ζητήματα του σχολείου και επισημαίνει την αγαστή συνεργασία μαζί του.